Piteşti: Accident în curba morţii din Bascov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camionul s-a răsturnat în curba de la ieşirea de pe autostradă
Camionul s-a răsturnat în curba de la ieşirea de pe autostradă

Un camion s-a răsturnat în această după-amiază în comuna Bascov. Accidentul a avut loc în aceeaşi curbă, aflată la ieşirea de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, în care anul trecut mai multe persoane şi-au pierdut viaţa.

Un şofer a scăpat cu viaţă ca prin minune după ce camionul pe care îl conducea s-a răsturnat. Gheorghe Stănică, de 30 de ani, din Vâlcea transporta role mari de hârtie şi se îndrepta către Vâlcea când, la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, într-o curbă a ieşit în decor.


“Nu a adaptat viteza în curbă şi s-a răsturnat. Remorca a făcut balans şi a derapat, ieşind în afara carosabilului. ”, a declarat agentul şef principal Bădilică Grătianu din cadrul Poliţiei Rutiere Argeş.


Un echipaj de Descarcerare a fost chemat la faţa locului, însă nu a mai fost nevoie să intervină pentru a-l scoate pe şofer din cabină. Bărbatul a fost scos prin parbrizul spart, de către ceilalţi participanţi la trafic care au văzut accidentul. Acesta a fost transportat la spital cu o ambulanţă, suferind multiple traumatisme. Deşi camionul la volanul căruia se afla s-a răsturnat, şoferul este în afara oricărui periocul şi este conştient.


În urma accidentului, camionul a rămas suspendat deasupra unui canal. Din impact, rezervorul s-a fisurat, existând scurgeri de motorină. Un echipaj al pompierilor a intervenit pentru a preveni riscul producerii unui incendiu.


“Curba morţii” din comuna Bascov
 Accidentul a avut loc în curba deosebit de periculoasă din comuna Bascov, numită şi „curba morţii”,  aflată la ieşirea de pe autostradă. Tot aici,în vara anului trecut şi-au pierdut viaţa o procuroare din Craiova şi prietena sa avocat, iar patru persoane au fost rănite în acel cumplit accident.


Cauza a fost aceaiaşi: neadaptarea vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă. Tot anul trecut, un om a murit nevinovat în curba situată la kilometrul 120 al A1, după ce remorca unui tir s-a răsturnat peste el şi l-a strivit între un zid de beton.


Patronul unei firme din zonă spune că accidentul de astăzi este al 24-lea de când a fost dată în folosinţă prelungirea autostrăzii Bucureşti-Piteşti. Mai mult, bărbatul se gândeşte să facă o afacere de pe urma accidentelor care au loc aici. Patronul are montate camere de supraveghere în curtea firmei şi nu de puţine ori a surprins imagini de la teribilele incidente rutiere.

Acesta se gândeşte chiar să vândă imaginile televiziunilor şi celor interesaţi sau să încheie un contract pe o perioadă îndelungată, întrucât şoferii vitezomani îi vor furniza suficiente materiale spectaculoase care merită făcute publice.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite