O Sală a Sporturilor şi cea mai modernă Sală Polivalentă din România, finalizate în acest an. În ce judeţ sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Sporturilor din Mioveni va avea o capacitate de 2.500 locuri FOTO: Primăria Mioveni
Sala Sporturilor din Mioveni va avea o capacitate de 2.500 locuri FOTO: Primăria Mioveni

În cel mult două luni, la Mioveni va fi dată în folosinţă o sală a sporturilor ultramodernă, cu 2.500 locuri. Iar în toamnă, la Piteşti va fi gata cea mai modernă sală polivalentă din România, cu 5.000 locuri. Sala va fi gata cu şase luni înainte de termenul-limită.

Până la finalul lunii iunie, la Mioveni va fi finalizată cea mai nouă sală a sporturilor din România. Aceasta va avea o capacitate de 2.500 locuri şi va putea găzdui atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale.

„Pe zi ce trece, suntem tot mai aproape de finalizarea proiectului Sala Sporturilor, o investiţie mult aşteptată. Constructorul se află într-o fază avansată a lucrărilor, urmând ca la finalul lunii mai să înceapă probele instalaţiilor, şi să aibă loc recepţia clădirii, concomitent cu procedurile de autorizare ISU. În acest ritm, în luna iulie vom putea să inaugurăm Sala Sporturilor din Mioveni”, spune Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Lucrările la viitoarea sală a sporturilor s-au reluat în octombrie 2018, după o pauză de trei ani, deoarece realizarea acestui obiectiv important a fost marcată şi de evenimente neplăcute. Acum aproape şapte ani, în plin proces de construire, acoperişul s-a prăbuşit. 

Primăria Mioveni a dat în judecată constructorul şi a organizat o nouă licitaţie, pentru continuarea lucrărilor. Procedurile au fost reluate, iar firma care a câştigat în august 2018 licitaţia pentru construirea sălii de sport a fost Construcţii Erbaşu SA, cea care a realizat şi stadionul Steaua. Valoarea contractului finanţat din fonduri publice se ridică la 26,2 milioane lei, fără TVA.

Sala Polivalentă din Piteşti, gata cu şase luni înainte de termen

În iunie 2020, la Piteşti au început lucrările la cea mai modernă sală polivalentă din România. Sala va fi construită de o firmă din Sibiu, aceeaşi firmă ce a realizat stadionul Ion Oblemenco din Craiova şi Cluj Arena. Deşi se preconiza că lucrările vor fi finalizate în vara lui 2022, compania ce execută lucrarea s-a mişcat foarte bine, iar sala polivalentă va fi gata până la sfârşitul acestui an.

sala polivalenta pitesti

„Sunt extrem de mulţumit de modul în care merg lucrările la viitoarea Sală Polivalentă din Piteşti. Am vorbit de mai multe ori cu constructorul şi mi-a confirmat că va fi gata până la finalul acestui an, adică cu mai multe luni înainte de termenul-limită, ceea ce este excelent. Echipele de pe şantier lucrează foarte bine, inclusiv în week-end-uri”, a declarat pentru „Adevărul“ primarul Cristian Gentea.

Viitoarea sală polivalentă din Piteşti va avea aproape 5.000 de locuri şi câteva sute de locuri de parcare. Valoarea contractului pentru viitoarea sală polivalentă din Piteşti este de 99,4 milioane de lei, inclusiv TVA.

Vă mai recomandăm şi:

Încep lucrările la cea mai modernă sală polivalentă din România

„Gaură” de 11 milioane de lei din cauza unui „Dorel” cu mapă. Aşa s-a scumpit noua sală polivalentă din Piteşti

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite