Încep lucrările la cea mai modernă sală polivalentă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala polivalentă din Piteşti va fi gata în vara lui 2022 FOTO: Primăria Piteşti
Sala polivalentă din Piteşti va fi gata în vara lui 2022 FOTO: Primăria Piteşti

Săptămâna viitoare, la Piteşti vor începe lucrările la cea mai modernă sală polivalentă din România. Sala va fi construită de o firmă din Sibiu, aceeaşi firmă ce a realizat stadionul Ion Oblemenco din Craiova şi Cluj Arena. Lucrările vor fi finalizate în vara lui 2022.

După cum precizează Cornel Ionică, primarul Piteştiului, ”Săptămâna viitoare încep lucrările la viitoarea sală polivalentă. Terenul de 8.000 de metri pătraţi unde va fi realizată viitoarea sală polivalentă a fost predat din luna ianuarie firmei Con-A din Sibiu, cea care va realiza lucrarea. Lucrările ar fi trebuit să înceapă din luna aprilie, însă începerea lor a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de coronavirus. Viitoarea sală polivalentă, ce va fi cea mai modernă din România, va putea găzdui inclusiv competiţii internaţionale de handbal volei şi baschet, fiind certificată la cele mai înalte standarde în domeniu. Sala Polivalentă din Piteşti are termen de finalizare vara lui 2022, însă constructorul mi-a spus că aceasta ar putea fi terminată chiar cu o lună-două înainte de termen. Aş vrea să mai precizez că viitoarea sală va putea găzdui inclusiv concerte şi alte evenimente non-sportive, în funcţie de cerinţe. Proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii”.

sala polivalenta pitesti 01

Viitoarea sală polivalentă din Piteşti va avea aproape 5.000 de locuri şi câteva sute de locuri de parcare, dintre care 144 vor fi la subsol. Proiectarea a durat patru luni, iar execuţia propriu-zisă a sălii va dura doi ani. Valoarea contractului pentru viitoarea sală polivalentă din Piteşti este de 82 de milioane de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite