Noi sensuri giratorii în Pitești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul  în două mari  intersecții va fi descongestionat în urătoarele luni. Autoritățile locale  au găsit o soluție pentru  a-i scuti de nervi pe șoferii care traversează intersecția de la John și pe cea de pe Depozitelor: amenajarea unor noi  sensuri giratorii.

Numai cine n-a  avut drum  prin intersecția străzilor  Nicolae Băllcescu și 1 Decembrie n-a fost nevoit  să aștepte minute-n șir să treacă de Complexul John. Traficul se-ngâtuie pe o distanță de aproape un kilometru de fiecare dată când autobuzele liniei 19 urcă spre Spitalul Județean.
 “E jale când mașinile astea mari iau curba. Aproape de fiecare data când  trec prin intersecție am bafta să prind câte un autobuz, ba la urcare, ba la coborâre. E păcat pentru că  Nicolae Bălcescu e o arteră imoortantă. Și așa s-a circulat greu din cauza  gropilor din asfalt. Să te mai și împotmolești în  intersecție, e de tot râsul!”, spune Ion Alexe, 53 de ani, șofer.

“ Am zile în care din Bascov până-n Centru  fac și o jumătate de o oră din cauza traficului de pe Nicolae Bălcescu. Sunt tronsoane în care strada e prea îngustă pentru un bulevard iar itersecția  îngreunează și ea traficul în zonă. Numai că, dacă tot il fac, să-l facă așa cum trebuie. Nu cum s-a întâplat la RENEL unde l-au lăsat câteva zile și au renunțat la el pentru că și-au dat seama că sunt mai bune semafoarele.”, spune Marius  Barbu, 33 de ani, șofer.
 Soluția  Municipalității este amenajarea, în intersecție, a unui sens giratoriu  care să descongestioneze traficul.  “Comisia de circulație face analize  în această  intersecție  cu probleme mari de trafic. Cu siguranță, după amenajarea sensului giratoriu, vom avea o fluidizare a  circulației în zonă. Va fi un sens giratoriu cu o rază mare , care să permită și mașinilor de tonaj greu să treacă prin el. Obiectivul nu  va  încurca în niciun fel  următoarea intersecție, cea dintre Nicolea Bălcescu și George Coșbuc. ”, explică Tudor Pendiuc, primarul Municipiului Pitești.

  Noul sens giratoriu va fi amenajat după modelul celui din Prundu și va beneficia de stâlpi de iluminat și aranjamente florale.  Lucrările ar putea începe în primăvara acestui an.

 Al doilea sens giratoriu, pe Depozitelor

Strada Depozitelor  are, în zona Publitrans,  cam aceleași problem pe care le are  Bulevardul Nicolae Bălcescu în zona John, motiv pentru care, spun autoritățile locale, și aici va fi amenajat, anul acesta, un sens giratoriu.

Următoarele sensuri giratorii, într-o perspectivă mai îndepărtată
 “Ar mai fi nevoie de încă unul, în zona Petrochimiei, dar acesta cade în sarcina Ministerului Transporturilor  și un altul la capătul liniilor de autobuz care duc în Trivale”, a punctat primarul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite