Nămeţii au pus stăpânire pe Parcul Naţional Piatra Craiului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului
Captură video Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului

Romsilva a publicat online imagini impresionante din Argeş şi Braşov cu uriaşul Parc Naţional Piatra Craiului acoperit de zăpadă.

Imaginaţi-vă 14.800 de hectare de vegetaţie acoperite cu o haină albă! Dacă nu puteţi face acest exerciţiu, urmăriţi imaginile uluitoare postate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva pe pagina sa de Facebook.

"Nămeţii au pus stăpânire pe Parcul Naţional Piatra Craiului. Superbele imagini aeriene cu pădurile troienite de zăpezi au fost filmate de colegul nostru Mircea Vergheleţ", se arată în postarea Romsilva.

Parcul Naţional Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională are, în cele14.800 de hectare din judeţele Braşov şi Argeş, nu mai puţin de 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

„Parcul Naţional Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condiţiile de hrană, linişte şi adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată", se mai arată în postare. 

   

Relieful cu pereţi calcaroşi verticali, cu brâne şi poliţe suspendate, cu creastă ce urcă, în medie, la 2000 m şi pădurile care ocupă o mare parte din suprafaţa parcului crează o mare diversitate de habitate.

Vara, datorită înclinării mari a versanţilor, aici se pot observa cel mai bine benzile altitudinale formate datorită etajării vegetaţiei, masivul fiind înconjurat de la bază spre creastă de brâie de fâneţe, păduri, stâncării şi pajişti alpine. Iarna însă totul e, cum se vede: alb. 

În Parcul Naţional Piatra Craiului se află numeroase comunităţi locale, precum oraşul Zărneşti şi comunele Bran, Moeciu, Fundata, Dâmbovicioara şi Rucăr, unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice.

Vă recomandăm să citiţi şi:

O reţetă savuroasă de humus cu tahini şi usturoi, propusă şi ilustrată spectaculos de doi artişti 

Hoţ dat în urmărire naţională, prins în Argeş, la un chef 

PiteştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite