Maria Bulancea, micuţa pictoriţă pasionată de canto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 12 ani argeşeanca a câştiga numeroase premii în străinătate pentru pictură. Îi place să deseneze în special crochiuri şi visează să devină designer de modă.

Maria a început să picteze de la o vârstă fragedă. La doar 6 ani bunica ei a înscris-o la un curs de pictură. Deşi la început nu prea a fost atrasă de artele plastice pentru că nu era o fire răbdătoare, cu timpul pictura a devenit o pasiune pentru micuţa argeşeancă.  Prima dată a învăţat să picteze la cercul de pictură “Culoare şi vis” din Curtea de Argeş, iar de un an de zile studiază la Corbeni pentru că orarul de la şcoală se suprapunea cu cel de la cursul de pictură.


Tot din acelaşi motiv, orarul prea încărcat, Maria a fost nevoită să renunţe şi la cursurile de canto, deşi o altă pasiune a ei este cântatul. A urmat un an cursuri de muzică, până pe clasa a V-a şi apoi a renunţat, fiind atrasă mai mult de pictură.


“Nu îmi placea prea mult la canto fiindcă am cântat melodii populare şi mie îmi plac cele moderne. Cântatul nu e decât un hobby. Cânt melodii pe care le aud la televizor. Dacă aud o melodie care îmi place o cânt, nu contează unde sunt, iar dacă nu cânt parcă simt că mă blochează cineva.”, spune eleva de clasa a VI-a.


Un motiv pentru care Maria s-a îndrăgostit iremediabil de pictură a fost şi stilul bland al profesoarei care îi explica răbdătoare ce trebuie să facă.
A obţinut premii în străinătate


“Faptul că vedeam lucrările celor mari şi îmi doream să pot picta şi eu ca ei m-a atras mult. Şi îmi plăcea că aveam posibilitatea să particip la concursuri, să trimit planşe. Mereu mi-a plăcut să câştig premii şi să ştiu că din atâtea lucrări juriul a plăcut-o pe a mea”, povesteşte pictoriţa.
Maria a obţinut multe premii în străinătate, la concursuri la care a trimis planşe. Astfel a câştigat două menţiuni în Japonia, două premii în Turcia, o menţiune la un concurs de pictură cu teme despre circulaţie, un premiu special la un concurs despre apă şi locul II la un concurs despre poluare.
Pentru micuţa pictoriţă acuarelele reprezintă o modalitate de recreere şi spune că atunci când pictează simte că poate face orice îşi doreşte, îşi poate exprima imaginaţia pe o simplă foaie de hârtie.


“Îmi place să pictez fete frumoase cu păr lung, îmbrăcate în rochii frumoase, care întruchipează zâne, prinţese şi tradiţii. Deşi eu stau la oraş, când am fost la Muzeul Goleşti şi m-am documentat despre tradiţii a început să-mi placă.”


Vrea să devină designer

Maria a participat de curând la tabăra de pictură “Elena Stoica” de la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti.  Aici a avut ocazia să viziteze casele vechi ţărăneşti pe care le picta şi interioarele decorate cu tot felul de obiecte interesante.


“Îmi plăcea că vizitam casele vechi în care erau multe obiecte interesante. Pictam casele, interioarele şi tot ce ne plăcea de acolo. Spre exemplu am pictat un interior şi o verandă pe care erau oameni.”, a spus pictoriţa.


Maria nu doar pictează, ci şi desenază, iar atunci când are o idee o pune imediat pe coala albă. Cel mai mult desenază crochiuri ce înfăţişează diverse creaţii de modă pe care micuţa argeşeancă şi le imaginează. Pictoriţa şi-ar dori să devină designer pentru că îi place să potrivească hainele şi să îmbine culorile.

Profil
Născută:
5 august 1998, Curtea de Argeş
Studii: Elevă în clasa a VI-a la Şcoala “Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş
Premii obţinute: A obţinut 2 menţiuni în Japonia, 2 premii în Turcia, o menţiune la un concurs de pictură cu teme de circulaţie, un premiu special la un concurs cu tema despre apă şi locul 2 la un concurs despre poluare.


Ce-i place: Îmi place să desenez şi să pictez, să cânt, să călătoresc, să stau cu colegii mei şi să mă uit la filme. Îmi plac în special comediile pentru că sunt o fire glumeaţă şi veselă.
Ce nu-i place: La mâncare nu prea sunt pretenţioasă, dar nu îmi place când oamenii bârfesc. Nu îmi place sportul, adică fac sport, dar nu mă pasionează. Nu prea îmi place istoria şi nu îmi place să citesc cărţi dacă nu mă atrag. În general nu prea îmi dispac lucruri.


Întrebări şi răspunsuri:
Cum te-ai simţit când ai câştigat primul premiu la pictură?
M.B.
: Mi-a plăcut, dar eram prea mică şi nu mi s-a părut prea important. A fost o menţiune şi eu vroiam numai premiul întâi.


Îţi plac operele vreunui pictor anume?
M. B.
: Îmi place Leonardo da Vinci, dar ca opere nu prea mă atrag la vârsta asta probabil fiindcă îmi place să pictez lucruri imaginare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite