"Mâine după-amiază vin să iau certificatele alea?" "Dacă-mi trimiţi în cont un milion jumate de euro!" Interceptări incredibile din dosarul secretarului de stat George Costin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 George Costin
George Costin

Din interceptările telefonice, rezultă că secretarul de stat George Costin coordona grupul infracţional, cerând sume de bani pentru eliberarea adeverinţelor de revoluţionari.

Detalii incredibile ies la iveală în cazul secretarului de stat George Costin, care a fost arestat pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Argeş, împreună cu doi lideri ai Asociaţiei „Decembrie 1989 Metrou”, Mihai Bolocan şi Serafim Cotenescu.

Procurorii au adunat probe conform cărora, în perioada 2009 – 2011 cei trei au organizat un grup infracţional organizat care viza obţinerea de beneficii financiare. În acea perioadă, persoanele care dețineau certificate de revoluționar în baza Legii nr.42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea acestui act şi pentru obţinerea adeverinţei în baza căreia urmau să beneficieze de indemnizaţiile conferite de Legea nr.341/2004.

"Ai venit iarăşi, ţi-ai umplut geanta cu certificate"...

Din interceptările telefonice, rezultă că George Costin conducea grupul, iar Mihai Bolocan şi Serafim Cotenescu executau ordinele conducerii asociaţiei şi efectuau demersuri pentru a determina membrii revoluţionari din cadrul filialei pe care o conduceau să încheie contracte de reprezentare şi să plătească contravaloarea acestora.

Serafim Cotenescu (S.C): Nu v-am sunat, domnu ministru! M-aţi sunat dvs!
C.G: (neinteligibil)
S.C: I-am făcut dosarul lu' ăsta, beton, lu' B. Dacă-mi daţi ordin să vin la Bucureşti mâine, mâine vin. Dacă-mi daţi luni, luni.


Dintr-o convorbire purtată de Mihai Bolocan cu George Costin rezultă înţelegerea acestora cu privire la distribuirea certificatelor de revoluţionar şi adeverinţelor:

C.G: Ai venit iarăşi, ţi-ai umplut geanta cu certificate...
B.M: Da, be..-mi-ai, da!
C.G: şi... n-ai avut adeverinţe. Da! Bun! (neinteligibil)
B.M: Păi, ce să mai stau!
C.G: Fără să zici...(neinteligibil)
B.M: N-am dat mâna cu dvs, f--u-vă-n gură! Am dat mâna!
C.G: (neinteligibil)..Jigodie ordinară! Unde-s cârnaţii mei?
B.M: La F.! Deşteptule! Am şi învăţat-o pe F. cum să-i prepare! De ce... (neinteligibil)...ce dracu!
CG: Ai scăpat!

"Ce, eu sunt Becali, mă, nene, mă?"

Faptul că Asociaţia Decembrie 1989 Metrou România obţinea sume de bani ca urmare a eliberării adeverinţelor de către Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi remiterii acestor adeverinţe la beneficiari, rezultă şi dintr-o discuţie telefonică purtată de George Costin cu un cunoscut:

Domnul: Mâine după-amiază pot să vin să iau certificatele alea?
C.G: Ă, băi...
Domnul: Ă, ia zi.
C.G: Dacă-mi trimiţi în cont un milion jumate de euro...
Domnul: De unde? Eşti nebun?
C.G: Vii tu cu geamantanu'!
Domnul: Doamne...
C.G: Cu vreo trei, patru milioane.
Domnul: Ce, eu sunt Becali, mă nene, mă?
C.G: Nu ştiu, mă.
Domnul: -... (neinteligibil)
C.G: Păi bă, bă, ieri iar, iar ai plecat ca un nabab d-aicea cu treizeci de adeverinţe.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite