La Dacia Mioveni se strâng semnături pentru grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declanşarea conflictul de muncă pe platforma Dacia de la Mioveni a intrat pe ultima sută de metri. Adunarea Generală a Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD) a votat deja, la sfârşitul săptămânii trecute, declanşarea grevei şi, potrivit liderilor SAD, dacă nu ar fi fost sărbătorile, activitatea în uzină s-ar fi oprit în foarte scurt timp.

Deocamdată săptămâna aceasta se strâng semnături pentru grevă. „E nevoie ca cel puţin 51% din 11.000 de membri de sindicat să-şi dea acordul, dar nu cred că vor fi probleme să strângem chiar mai mult. Imediat după această etapă, se va decide şi data grevei”, a declarat viceliderul SAD, Ion Iordache.

De precizat că înaintea anunţatului protest va avea loc şi o grevă de avertisment, de două ore. Principalele revendicări ale Sindicatului Autoturisme Dacia se referă la majorările salariale

La ultimele discuţii de săptămâna trecută, oferta administraţiei a fost o majorare salarială de 175 lei, în creştere faţă de oferta iniţială, care a fost de doar 60 de lei, asta, în condiţiile în care şi sindicaliştii au scăzut pretenţiile de majorae a lefurilor de la 600, la 500 de lei.

Pe platforma industrială Dacia de la Mioveni - Argeş lucrează 14 mii de oameni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite