Ion Dobrinoiu a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Dobrinoiu se află în arestul IPJ Argeş
Ion Dobrinoiu se află în arestul IPJ Argeş

Fostul şef al Direcţiei Silvice Argeş a fost trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti, pentru luare de mită. Alături de el, va mai fi judecat şi cel care i-a dat mita de 12.000 de lei, respectiv administratorul unei societăţi.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Dobrinoiu, fost şef al Direcţiei Silvice Argeş. Acesta se află în stare de arest şi este cercetat pentru luare de mită. Alături de el, va mai fi judecat şi Florin Păun,  administrator al S.C. EXPLORER MARCOS WOOD S.R.L. Stoeneşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 22 februarie 2012, inculpatul Dobrinoiu, a pretins şi a primit efectiv de la inculpatul Păun, suma de 12.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost primiţi pentru ca Ion Dobrinoiu să-şi încalce atribuţiile de serviciu, să îl ajute pe Florin Păun să câştige în mod necuvenit licitaţia din data de 14 februarie 2012 prin care firma sa a obţinut în mod nelegal dreptul de a exploata cantitatea de 1.121 mc de material lemnos amplasat pe raza Ocolului Silvic Câmpulung şi pentru a semna contractul de exploatare masă lemnoasă.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani date cu titlu de mită.

La 24 februarie, Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a lui Dobrinoiu, pentru 29 de zile, iar faţă de Florin Păun procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite