Investiţii de 78 de milioane de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.   Clădirea va trece la o clasă de risc seismic mai mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea celei mai mari unităţi medicale din Argeş: "Consolidarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti", un proiect în valore de 98 de milioane de lei.

Este vorba despre unul dintre cele nouă proiecte pentru care Consiliul Judeţean Argeş a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II). Valoarea totală a investiţiei este de peste 78 milioane lei.

Principalele lucrări ce vor fi executate în cadrul proiectului vizează consolidarea corpurilor aflate în risc seismic,reabilitarea tuturor saloanelor şi rezervelor şi dotarea corespunzătoare a acestora, refacerea tuturor instalaţiilor şi finisajelor interioare şi exterioare ale clădirii, eficientizarea energetică a clădirii.

Odată cu efectuarea acestor lucrări, clădirea, care acum se în cadrează în clasa de risc seismic II, va trece în clasa de risc seismic III.

Deşi prin realizarea acestei investiţii numărul paturi existente se va reduce cu 120, concomitent cu această investiţie, Consiliul Judeţean Argeş va demara, din fonduri proprii, un alt proiect care vizează "Extinderea corpului principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti". 

"Va fi astfel construită o clădire nouă, în suprafaţă totală de 4.090 metri, parter plus patru etaje. Noua clădire va avea următoarea structură: Parter - Secţia Chirurgie Plastică, cu Unitate pentru Arşi, având 25 paturi cu dotări şi circuite specifice; Etajul I - Secţia de Chirurgie Cardiovasculară, având 25 paturi (cele 13 ale actualului compartiment de chirurgie vasculară se suplimentează cu 12 paturi pentru chirurgie cardio)'; Etajul II - Bloc operator cu patru săli de operaţii: 3 aseptice (intervenţii cardiovasculare, sală de procedură de electrofiziologie, implantare de defibrilatoare şi stimulatoare, sală de intervenţii chirurgie plastică) şi o sală de intervenţii septice, având circuite separate. Etajele III şi IV - sunt destinate Secţiei de Cardiologie, cu un total de 75 paturi, dintre care: 15 pentru USTACC, 10 pentru compartimentul de cardiologie intervenţională şi 50 pentru restul secţiei. ", precizează conducerea CJ Argeş.

Parterul va comunica cu Unitatea de Primiri Urgenţe, iar etajul al doilea, cu Secţia ATI

Valoarea totală estimată a lucrării este de 93 milioane de lei, din care valoarea estimată a lucrării de construcţie este de 69 milioane lei, iar valoarea estimată pentru dotări este de 24 milioane lei, reprezentând patru seturi de echipamente complexe specifice dotării sălilor din Blocul Operator, aparat mobil de radiologie, sisteme de filtrare-dezinfectare aer tip HEPA-ULPA.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite