Încă un bebeluş cu sindrom hemolitic uremic în Argeş. Copilul a fost transferat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă în vârstă de un an şi 8 luni, cu simptome specifce sindromului hemolitic uremic, a fost transferată astăzi de la spitalul de Pediatrie din Piteşti către capitală, la Spitalul Marie Curie.

UPDAT Guvernul a anunţat că sâmbătă vor începe anchetele ANSVSA, atât la Piteşti, cât şi la Bacău, unde un alt copil a fost diagnosticat cu SHU, pentru a se stabili care este cauza acestor noi imbolnăviri. 

ORA 20.30 

Fetiţa a ajuns astăzi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Medicii au diagnosticat-o cu sindrom hemolitic uremic sub observaţie.

 Micuţa avea probleme de două zile, însă până astăzi, când starea ei s-a înrăutăţit, părinţii au ţinut-o acasă, crezând că este vorba despre o simplă  indigestie.

Transferul la Bucureşti s-a făcut la solicitarea medicului UPU, a medicului de gardă şi a medicul de pe secţie

Reamintim că 18 copii cu SHU, majoritatea din Argeş, au ajuns în acest an la spitalul Marie Curie din Bucureşti.  Trei dintre ei, toţi din Argeş, nu au supravieţuit. 

 Valul de îmbolnăviri în rândul bebeluşilor din Argeş a început pe 29 ianuarie, anul curent, iar de o lună încoace, la nivel de judeţ nu a mai fost raportat niciun caz de sindrim hemolitic uremic.

 Bacteria E.coli a fost stabilită drept cauza îmbolnăvirilor, însă sursa infecţiilor în lanţ care au omorât trei bebeluşi nu a fost identificată nici până la această dată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite