FOTOGALERIE Două cisterne şi două TIR-uri ard lângă combinatul Arpechim din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor
Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Două cisterne şi două TIR-uri sunt în flăcări, în Piteşti, judeţul Argeş. Din primele informaţii, una dintre cisterne a explodat.

UPDATE 10.00 Incendiul izbucnit la cele două cisterne şi TIR-uri parcate lângă Piteşti, pe un drum spre Rafinăria Arpechim, a fost stins.

Pompierii militari supraveghează zona pentru a preveni reizbucnirea focului.

Potrivit şefului Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, col. Ion Popa, focul a afectat în total trei cisterne încărcate cu păcură, două TIR-uri fără cabine şi două capete tractor ale cisternelor, existând, la un moment dat, pericolul ca focul să se extindă la rezervoarele de suprafaţă pline cu păcură ale societăţii unde erau parcate autovehiculele.

Cisterne și tiruri în flăcări

Click aici pentru a vedea galeria foto de la fața locului!

"Incendiul a avut loc pe drumul 23, una dintre cisterne a explodat în zona unui compartiment de încărcare, apoi focul s-a extins la alte două recipiente, două capete tractor de cisternă şi la două remorci de TIR, fără cabine. Deocamdată nu se cunosc cauzele apariţiei focului. În acest moment, pompierii militari au lichidat focul şi supraveghează zona pentru a preveni reizbucnirea focului, iar primele date arată că iniţial a fost o deflagraţie la compartimentul unei cisterne, cea care a ars complet. Zona a fost imediat securizată, este vorba de parcarea unei societăţi din comuna Bradu, care are rezervoare de combustibil şi unde se încarcă păcura. Au fost salvate cele şase rezervoare de suprafaţă ale firmei, toate încărcate cu păcură şi alte patru cisterne aflate în zonă, iar evaluarea pagubelor arată că focul a distrus complet cisterna unde a avut loc explozia, două capete tractor şi cele două TIR-uri, în fapt remorci de TIR fără cabine şi a afectat parţial alte două cisterne", a declarat Ion Popa, potrivit Mediafax.

Focul s-a extins apoi la o altă cisternă şi două TIR-uri. Incidentul s-a petrecut lângă combinatul de rafinare al petrolului Arpechim

Cisternele sunt încărcate cu păcură. Din informaţiile prezentate de purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, în parcarea respectivă, unde se aflau parcate cisternele şi TIR-urile nu se afla nimeni în jur.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale pompierilor, iar incendiul este ţinut sub control. Deocamdată nu se ştie cauza producerii exploziei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite