FOTO VIDEO Schiorul rănit în Munţii Făgăraş a fost localizat la foarte scurt timp după accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un moment de inspiraţie, prin cererea unui număr de telefon al unuia dintre salvamontiştii din Argeş, l-a salvat, astăzi, pe tânărul de 25 de ani care a căzut într-o prăpastie adâncă de aproximativ 50 de metri, în Munţii Făgăraş. Tânarul a dat apoi indicii salvamontiştilor pentru a-l putea găsi.

El plecase la schiat împreună cu fratele său, pe o pârtie neamenajată. Ovidiu Răduţ a căzut în gol şi şi-a rupt un picior. Salvamontistul căruia îi ceruse numărul de telefon i-a salvat viaţa. Înainte de a pleca să schieze în zona Valea Caprei din Făgăraş, cei doi fraţi au notat numerele de telefon ale salvamontiştilor care se aflau la refugiul de lângă cabana Capra. Acesta a fost norocul lor, pentru că au putut suna rapid după ajutor, când tânărul a căzut într-o prăpastie din Căldarea Fundul Caprei şi şi-a fracturat unul dintre picioare.

 Patru salvamontişti şi doi jandarmi montani au plecat în căutarea lor

 După aproximativ o oră, tinerii au fost găsiţi. Salvamontiştii au coborât după victimă şi au adus-o pe braţe aproximativ 50 de metri, după care i-au mobilizat piciorul şi l-au pus pe o targă. A urmat o altă oră în care tânărul schior a fost cărat pe targă de către salvamontişti şi jandarmi până la locul de refugiu.

   Unul dintre salvamontiştii care au participat la operaţiunea de salvare este Cristian Toma, care ne-a declarat: ” În momentul în care au plecat de la Cabana Capra, cei doi tineri au trecut pe la noi, ne-au spus în ce zonă merg să schieze şi ne-au cerut numărul de telefon. Au avut această inspiraţie, să o numesc aşa...Câteva ore mai târziu, fratele victimei ne-a sunat direct pe noi şi ne-a cerut ajutorul. Am plecat către ei. La locul accidentului am găsit tânărul de 25 de ani, care prezenta fractură de femur. Era stabil. I-am mobilizat piciorul şi l-am transportat cu targa noastră din dotare până în zona Cabanei Capra, unde a putut urca Ambualnţa şi a fost preluat acolo de către un medic. ”

Ovidiu Răduţ a fost transportat ulterior cu Ambulanţa la Spitalul din Curtea de Argeş. Aici, medicii au stabilit că trebuie supus unei intervenţii chirurgicale, motiv pentru care au decis să-l trimită la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a rămas internat.

Ovidiu Răduţ este un împătimit al muntelui, dovadă şi fotografiile postate pe pagina lui de pe o reţea de socializare.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite