FOTO VIDEO Accident la intrare pe A1: Şoferul unei dubiţe a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un tir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-ul se deplasa regulamentar   Foto Laurentiu Ionescu
TIR-ul se deplasa regulamentar   Foto Laurentiu Ionescu

Şoferul unei dube a fost la un pas să producă o tragedie, din cauza neatenţiei. Bărbatul a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un tir care era condus regulamentar. Conducătorul unei cisterne plină cu benzină , aflată în spatele dubiţei, a evitat în ultimul moment impactul.

Accidentul a avut loc, vineri dimineaţa, în comuna Bascov, la intrare pe autostrada Piteşti-Bucureşti. Fără să-şi dea seama, şoferul unei dubiţe a pătruns pe contrasens, pentru că era atent la cu totul altceva, dar mai puţin la condus. O secundă de neatenţie a fost de ajuns pentru ca autoutilitara să piardă direcţia de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un tir care era condus regulamentar. Maşinile din coloană, printre care şi o cisternă plină cu benzină, abia au putut evita un carambol.

Poliţiştii au fost anunţaţi de evenimentul rutier şi s-au deplasat la faţa locului. De asemenea, a fost chemat şi un echipaj SMURD, întrucât şoferul vinovat de producerea incidentului prezenta câteva contuzii şi escoriaţii, dar a refuzat să fie transportat la spital, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale la faţa locului. ”Nu ştiu ce s-a întâmplat. Pur şi simplu nu mi-am dat seama că am intrat pe contrasens”, a spus şoferul dubiţei. În urma impactului, tirul a fost avariat pe partea laterală, iar rezervorul s-a spart şi toată motorina s-a scurs pe carosabil. Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a ajuns şi el la faţa locului pentru a spăla cu apă şi spumă strada, astfel încât să nu existe riscul ca autoturismele participante la trafic să derapeze. Şoferul dubiţei va trebui să plătească pagubele produse, care se ridică, după primele estimări, la peste 10.000 de lei. Din cauza accidentului, traficul a fost îngreunat în zonă mai mult de o oră. Pentru evitarea unor astfel de situaţii neplăcute şi periculoase, în acelaşi timp, poliţiştii recomandă tuturor şoferilor să acorde mult mai multă prudenţă atunci când se află la volan.

                       

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite