FOTO Un tânăr a murit după o injectie administrată de un psihiatru. Familia îl acuză pe medic de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia unui tânar ce se trata la o clinică privată din Piteşti îi acuză pe medici de neglijenţă în serviciu. Rudele celui decedat spun că bărbatul mergea o dată pe lună la consult şi i se administra o injecţie. După ultima, însă, pacientul s-a simţit foarte rău, a intrat apoi în comă profundă şi la scurt timp a murit.

Niţescu Alin George avea 32 de ani şi urma tratamentul de mai bine un an şi jumătate. Era diagnosticat cu schizofrenie paranoică şi îi era administrată lunar o injecţie cu Zypadhera, un medicament cu foarte multe efecte secundare. Pe 1 august, atunci când trebuia administrat medicamentul, tânărului i s-a făcut rău şi a intrat în comă. „După administrarea injecţiei, la zece minute, a început să-i fie rău şi l-a dus într-un cabinet dotat cu canapea. A fost ţinut acolo două ore, i-a fost dată apa să bea pe care a vomat-o. Ambulanţa a fost chemată abia la două ore după ce a adormit şi, iar, în somn a vomat suc gastric... Abia atunci şi-au dat seama că e mai grav. A ajuns la secţia de Terapie Intensivă şi acolo a murit“, a declarat, pentru adevarul.ro, Doru Niţescu, fratele lui Alin. Părinţilor nu le-a venit să creadă că băiatul lor a murit. „Medicul nu a luat seamă de avertismentul efectelor secundare. Întrebarea mea este că, cea făcut timp de două ore, de ce nu a chemat ambulanţa şi de ce a administrat tratamentul acolo unde nu avea posibilitatea de prim-ajutor. I-am spus că mi-a omorât băiatul şi ar c-am trebui să renunţe la meserie.“

Cazul s-a întâmplat la începutul lunii august, dar despre el s-a aflat abia după ce familia a făcut sesizări la poliţe şi la Colegiul Medicilor. „Fratele victimei a depus o plângere, noi facem cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Am dispus o ordonanţă de expertiză medico-legală, dar încă nu au venit rezultatele, uneori durează mai mult.“, a declarat comisar-şef Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Medicul care facea tratamentul susţine că nu are nici o vină

Părinţii tânărului decedat au vrut ca totul să fie bine şi băiatul lor să poată fi vindecat. De un an şi jumătate urma un tratament scump la o clinică privată în speranţa că îşi va reveni. „Pacientul urma tratamentul de un an şi jumătate la noi în clinică cu aceeaşi doză de la început la sfârşit, deci nu este nicio greşeală, nicio culpă medicală. Faptul că s-au făcut atâtea sesizări la organele competente spune multe, eu zic că trebuie să le lăsăm să-şi continue ancheta şi să dea răspunsul final“,a declarat Ramona Herişeanu, reprezentant al clinicii unde Alin urma tratamentul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite