FOTO Reţeta Magiunului de prune Topoloveni a împlinit 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oaspeţii prezenţi astăzi la aniversarea  celor 100 de ani ai reţetei Magiunului de prune Topoloveni  au putut intra în fabrică pentru a urmări lanţul de producţie şi pentru a se convinge că, desi produsul este fabricat după o reţetă din 1914, procesul este unul modern, iar ingredientele sunt doar prune proaspete româneşti.


  Aniversarea a fost marcată chiar la  fabrica de magiun Sonimpex Topoloveni.

Curioşii au putut vedea că toate cazanele în care fierbe magiunul sunt reci pe dinafară şi pot fi atinse, deoarece produsul se fierbe fără foc direct, la temperatură menajantă.

“Multumim tuturor celor care au fost alături de noi şi celor care ne-au transmis felicitari. Mesajele dvs. ne încurajează să continuăm să lucrăm româneşte, pentru români, să promovăm tradiţia şi gastronomia românescă prin singurul produs românesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela că vom continua să oferim numai produse de calitate, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără  conservanţi, fără gluten!”, a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei, care a primit, cu acest prilej, diplome de excelenţă oferite de Consiliul Judeţean Argeş, Prefectura Argeş şi  Primăria si Consiliul Local al oraşului Topoloveni. 

Recunoaştere internaţională

Sonimpex Topoloveni este singurul producător român care a fost premiat cinci ani consecutiv cu stele Michelin, pentru produsele sale, de către International Taste and Quality Institute din Bruxelles. ”ITQI este o recunoaştere internaţională a calitaţilor senzoriale şi nutriţionale ale unui produs. Noi participăm din anul 2010 şi la fiecare participare am fost premiaţi cu una sau două Stele Michelin din maximum trei. Pentru noi a fost o surpriză absolută, deoarece magiunul pe care îl producem are o reţetă de 100 ani şi este specific tradiţiei culinare româneşti. Recognoscibilitatea este aproape imposibilă, deoarece din juriu fac parte, în fiecare an, alţi specialişti, de la Chefi Michelin la instituţii internaţionale prestigioase de gastronomie. Pâna în acest an, am fost singurii producători români cu capital 100% românesc premiaţi. În ultimii doi ani, am primit câte două Stele Michelin cu magiunul din prune Topoloveni. Pe lânga magiun , am fost premiaţi şi pentru cu dulceţuri “ spune Bibiana Stanciulov.

D e amintit că, din  2008,  magiunul de prune Topoloveni a fost testat în laboratoarele Ministerului Apărarii Naţionale, care a confirmat că produsul  corespunde exigenţelor solicitate de forţele NATO. 

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite