FOTO Investiţie de două milioane de lei la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Astăzi a fost inaugurat noul Centru de Primiri Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Pediatrie din Piteşti are, de astăzi un Centru de Primiri Urgenţe modern. Investiţia, realizată pe parcursul a 12 luni, a constat în extinderea clădirii spitalului şi reorganizarea unităţii de primiri urgenţe.

Noul Centru de Primiri Urgenţe are o suprafaţă de aproape 500 mp, dispune de două săli de izolare a bolnavilor, o sală de aplicare a bandajelor ghipsate, o sală de resuscitare, cu trei paturi mari şi unul pentru bebeluşi, o cameră de primiri urgenţe mici, triaj şi lifturi de acces în spital. Obiectivul a fost dotat cu aparatură ultramodernă şi un centru de supraveghere video a secţiei şi beneficiază de legătură directă cu serviciul de Urgenţe 112. Investiţiile în extinderea şi reorganizarea unităţii au însumat 1.949.839,09 lei şi au fost finanţate de Consiliul Judeţean Argeş, aparatura fiind achiziţionată şi cu fonduri proprii ale unităţii spitaliceşti, dar şi cu bani de la Banca Mondială.

“Medicul şef al Centrului de Primiri Urgenţe s-a ocupat de acest obiectiv ca de propriul său apartament. Este un pas înainte, am făcut tot ce am putut, pentru că am luat spitalul aproape de la zero.”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitesti, Vasile Stan.

„Această Unitate de Primiri Urgenţe operativă este una de referinţă pentru sănătatea argeşeană. Încercăm să facem lucrurile în aşa fel încât să fie cât mai bine pentru pacienţi. Orice spital din România şi-ar dori o astfel de Unitate de Primiri Urgenţe”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău.

Inaugurarea Centrului de Primiri Urgenţe a adus şi promisiunea unor investiţii adiacente. 

“Luăm în calcul, într-un viitor nu foarte îndepărtat, constructia unei parcări supraterane foarte necesară în această zonă”, a declarat viceprimarul Cornel Ionică, invitat la inaugurarea centrului.

După ce în urmă cu trei săptămâni a cerut demisia Managerului Vasile Stan, în scandalul bebeluşilor cu SHU, miercuri, prefectul de Argeş, Cristian Soare, a felicitat conducerea unităţii pentru noul obiectiv: “Când sunt lucruri bune, e normal să vă felicit. Azi e ziua în care gândim pozitiv şi în care construim”, a spus prefectul. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite