Femeie de 37 de ani, prinsă drogată la volan, pe un drum naţional din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă IPJ Argeş
Foto: arhivă IPJ Argeş

O femeie de 37 de ani, din Ilfov, a fost prinsă drogată la volan, pe DN 7, în Argeş şi s-a ales cu dosar penal. În atenţia poliţiştilor argeşeni au intrat alte două persoane care aveau asupra lor substanţe susceptibile a fi droguri.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împreună cu reprezentanţii altor instituţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat şi în acest sfârşit de săptămână, activităţile preventive, dar şi acţiunile de prevenire şi combatere a consumului şi deţinerii de substanţe interzise.

Ce au descoperit poliţiştii argeşeni la testarea şoferilor

Poliţiştii rutieri argeşeni au efectuat în acest sfârşit de săptămână opt testări cu aparatele Drugtest.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu, cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier Piteşti, au depistat o femeie de 37 de ani, din Bragadiru, judeţul Ilfov, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localităţii Drăganu, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. Cea în cauză a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv, fapt pentru care cea în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice”, precizează IPJ Argeş.

Şoferiţa s-a ales cu dosar penal, iar permisul de conducere i-a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

Tot în acest weekend, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Piteşti, pentru prevenirea şi combaterea consumului şi deţinerii de substanţe interzise. 

Oamenii legii au depistat două persoane care deţineau asupra lor substanţe cristaline sub formă de pulbere, susceptibile a fi droguri.
 

„Ca urmare a celor constatate, pacheţelele cu substanţe au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal conform Legii 143/2000. De asemenea, la activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti şi ai Serviciului Rutier Argeş. Ca urmare a abaterilor la regimul rutier, poliţiştii au aplicat opt sancţiuni cotravenţionale, în valoare totală de 4.640 de lei”, explică IPJ Argeş.

Avertismentul poliţiştilor privind riscul consumului de alcool sau droguri

Zilnic, poliţiştii rutieri se află pe drumurile publice din judeţ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest şi etilotest.

În acest context, poliţiştii argeşeni atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de consumul de alcool sau de substanţe cu efect psihoactiv, ştiută fiind influenţa negativă asupra sănătăţii, predispoziţia spre un compotament reprobabil, dar mai ales implicaţiile legale pentru conducătorii auto şi nu numai.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Câştigătorii Olimpiadei de Oină, sportul naţional despre care Spiru Haret spunea că „dezvoltă vederea şi preciziunea” 

O turistă a căzut zece metri în zona vârfului Lăiţel din Munţii Făgăraş. A fost preluată de un elicopter SMURD VIDEO

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite