FC Argeş se pregăteşte din greu pentru returului ligii a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 “Alb – violeţii” au fost într-un stagiu de pregătire la Sinaia, iar acum au revenit acasă şi au început seria jocurilor amicale!

Când spui FC Argeş te duci cu gândul la Nicolae Dobrin ,la Adrian Mutu şi chiar la Dani Coman, Rică Neaga, Cristi Tănase, etc.

Însă formaţia din Trivale nu mai e demult ce a fost, pe aici s-au perindat în ultimii ani antrenori ca Dorinel Munteanu, Ionuţ Badea, Jean Vlădoiu, niciunul cu rezultate măreţe pe banca “alb-violeţilor.

Totuşi  FC Argeş pare că şi-a găsit liniştea sub bagheta lui Iordan Eftimie.

Tehnicianul actual al echipei a reuşit să ofere echilibru în clasament şi a redat tinerilor jucători piteşteni pofta de a îmbraca tricoul “alb-violet”.

Deşi situaţia financiară nu e tocmai roz la echipă, FC Argeş a susţinut şi un cantonament.

Stagiu de pregătire la Sinaia

Echipa finanţată de Andrei Penescu, manageriată de Cătălin Barbu şi condusă de pe bancă de Iordan Eftimie şi Marius Prisăceanu tocmai a revenit dintr-un stagiu de pregătire de la Sinaia!

Stagiul a durat 10 zile şi a fost un prilej bun pentu piteşteni să îşi încarce bateriile înainte de startul returului ligii a II-a.

Iordan Eftimie şi secundul Marius Prisăceanu au deplasat un lot de 25 de jucători la Sinaia, punând accent pe pregătirea fizică, pe forţă şi pe testarea noilor achiziţii.

FC Argeş a disputat şi un amical în cantonamentul de la munte, câştigat cu 3-1 în faţa celor de la Metalul Plopeni, echipă din liga a III-a, două din golurile piteştenilor fiind marcate de Stancu şi Paraschivescu, tinerii veniţi de la Şcoala de fotbal Nicolae Dobrin”.

Cantonamentul de la Sinaia a fost un prilej bun şi pentru aducerea unui nou antrenor cu portarii, fiind adus Viorel Dumitrescu, fostul secund de la Juventus Bucureşti.

FC Argeş a renunţat în acestă perioadă la Ionuţ Murineanu şi Marian Vintilă şi din câte se pare şi portarul Valentin Coca e pe picior de plecare.

Seria amicalelor continuă

Pentru piteştenii amicalele abia au început.

La puţin timp după revenirea din cantonamentul de la Sinaia, FC Argeş s-a deplasat la Bradu pentru un amical contra echipei locale,  Atletic Bradu.

Partida a fost una la discreţia “alb-violeţilor”, aceştia impunându-se cu scorul de 2-1 după reuşitele lui Adrian Voicu şi Claudiu Avramescu.

În perioada 2-26 februarie, FC Argeş va disputa alte opt partide amicale:

FC Caracal – FC Argeş (2 februarie)

FC Argeş – Girom Albota (5 februarie)

FC Argeş – FC Caracal (9 februarie)

FC Argeş – CSM Slatina (12 februarie)

Piatra Olt – FC Argeş (15 februarie)

Steaua II – FC Argeş (19 februarie)

Dinamo II – FC Argeş (23 februarie)

CS Mioveni – FC Argeş (26 februarie)

Tinerii talentaţi promovaţi de FC Argeş

Au fost mai mulţi tineri care au avut o evoluţie bună în tricoul lui FC Argeş.

Alin Popa este unul dintre ei, fiind şi golgheterul echipei cu opt reuşite.

Un alt tânăr promovat şi care se anunţă de mare viitor este Leonard Manole, el fiind deja selecţionat la Naţionala U 19.

Se vrea un retur bun şi o clasare în primele şase locuri

Antrenorul Iordan Eftimie a declarat în dese rânduri că obiectivul echipei este clasarea în locurile 1-6.

Speranţele tehnicianului se leagă în primul rând de prestaţia echipei din ultimele partide şi de pofta de joc arătată de Alin Popa, tânărul piteştean cu opt goluri marcate în turul campionatului.

În acelaşi timp antrenorul echipei din Trivale s-a arătat mulţumit de jucătorii avuţi la dispoziţie şi promite fanilor o figură frumoasă în retur, gândindu-se chiar la promovare în anii următori.

“Vreau să fac din FC Argeş, echipa care a fost odată. Eu mai mult ca oricine îmi doresc acest lucru, pentru că aici am evoluat şi ca jucător. Fanii trebuie să aibă răbdare şi să fie alături de noi. Împreună vom reuşi”, a declarat tehnicianul “alb-violeţilor” în repetate rânduri.

Returul bate la uşă

Pentru FC Argeş primele etape ale returului se anunţă unele de foc.

“Alb –violeţii” vor juca rând pe rând cu Uta Arad, Politehnica Iaşi şi ALRO Slatina, echipe ce se luptă la promovarea în prima ligă.

“Vom avea parte de un retur dificil de campionat. În primele etape întâlnim chiar echipele care se bat la promovare. Cu toate acestea, atât eu cât şi restul staffului avem încredere în băieţi. Sper să începem returul cu dreptul”, a declarat  Marius Prisăceanu, secundul echipei.

Startul ligii a II-a va fi pe 5 martie iar piteştenii se vor deplasa la Arad pentru partida cu UTA.

FC Argeş ocupă locul nouă al ligii a II-a, cu 17 puncte.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite