Diagnostic de gripă confirmat după deces în cazul unui bolnav din Argeş. Pacientul suferea şi de afecţiuni ale măduvei osoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Argeş
Spitalul Judeţean Argeş

Rezultatele analizelor de laborator au confirmat gripa în cazul unui pacient care a murit săptămâna aceasta, la spitalul Spitalului Judeţean Argeş. Bărbatul suferea deja de mielodisplazie când a luat virusul gripal.

Bărbatul avea 40 de ani şi era din Mărăcineni, Judeţul Argeş. Suferea de sindromul mielodisplazic (mielodisplaze) o serie de afecţiuni care au în comun prezenţa unor anomalii ale celulei stem pluripotente din măduva osoasă.

A ajuns la spital după ce a început să se simtă rău: pe lângă simptomele specifce bolii sale cronice, pacintul prezenta şi manifestări specifice griei. A fost internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean, unde a şi decedat pe 21 ianuarie.

Rezultatele analizelor de laborator efectuate în cazul său au confirmat, joi, gripa.

La Spitalul Judeaţean Argeş, Secţia ATI, se mai află internat un bolnav suspect de gripă şi un altul în cazul căruia diagnosticul a fost confirmat.

D.S.P. Argeş a revenit cu o informare cu privire la importanţa vaccinării antigripale, mai ales la pacienţii cu risc, ca principal mijloc de prevenţie a îmbolnăvirii şi la respectarea regulilor de igienă personală ca măsură de bază în prevenirea răspândirii infecţiilor respiratorii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite