De ce s-au furat clopotele, Mitică?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei biserici din Argeş au rămas fără clopote marţi noapte. Este vorba de lăcaşurile de cult din localităţile Purcăreni, Popeşti şi Palanga. Hoţii nu au fost încă identificaţi.

Hoţii nu au frică nici de Dumnezeu, dar de lege! Acest lucru l-au demonstrat mai multe persoane, rămase încă necunoscute, în noaptea de marţi spre miercuri  când au lăsat fără clopote trei biserici din localităţile Purcăreni, Popeşti şi Palanga.

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că „persoane necunoscute au sustras din clopotniţa bisericii din satul Purcăreni, clopotul şi angrenajul acestuia care cântăresc 140 kg, valoarea prejudiciului fiind de 9.800 lei”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Argeş.

În aceeaşi noapte au dispărut şi clopotele de la alte două biserici din Palanga şi Popeşti. La parohia din Palanga au fost furate clopotul de 140 de kilograme şi la oarohia Popeşti au fost sustrase clopotul şi angrenajul care cântăreau 80 de kilograme şi valorau 5.600 lei.

image

Preotul şi sătenii din Purcăreni sunt supăraţi că a dispărut clopotul de la biserică


Valoarea prejudiciului depăşeşte 25.000 de lei. Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt calificat şi încearcă acum să-i găsească pe hoţi pentru a-i trage la răspundere.

La începutul lunii aprilie doi tineri au furat sirena primăriei din comuna Izvoru.Alarma era montată pe clădirea atelierului mecanic din incinta fostului IAS Izvoru. Cei doi hoţi au escaladat clădirea unde era adăpostită sirena care cântărea 100 de kilograme şi au demontat-o, ducând-o la fier vechi.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite