Dănuţ Dinu, fostul poliţist care candidează la Primăria Piteştiului: “Vremea infecţiilor comandate a trecut. Sper că oamenii nu mai pot fi prostiţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a trecut, la cerere, în rezervă, fostul poliţist Dănuţ Dinu, care în urmă cu trei ani ani a încercat să demaşte un sistem corupt, candidează şi la funcţia de primar al Municipiului Piteşti, şi la un fotoliu de consiler local.

În 2013, Dănuţ Dinu, pe atunci Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, ajungea să fie cercetat prealabil după o postare pe Facebook în care critica mizeria şi neregulile din cea mai mare piaţă a Piteştiului: Ceair.

„Am trecut prin piaţa Ceair. O mizerie la propriu şi la figurat. Nesimţire, nu tu bonuri fiscale, colindători care sâsâie 'ţigări, ţigări' sau 'petarde, petarde', manele şi câini vagabonzi, mirosuri şi găleţi de brânză pe marginea drumului... preţuri de înţepeneşti...”, scria atunci Dănuţ Dinu pe Facebook.

Mesajul său a fost interpretat drept o critică la adresa colegilor din poliţie, ceea ce i-a atras pierderea scaunului de Purtător de cuvânt al IJP Argeş.

“După acest episod am fost forţat să demisionez, am fost pedepsit şi marginalizat. Am avut o perioadă mai proastă, dar mi-am revenit şi m-am gândit să mă implic. Ideea de a candida la Primăria Piteşti mi-a venit după arestarea primarului Tudor Pendiuc. Mi-am spus atunci că voi face ceva, indiferent dacă se fac alegeri anticipate, sau trebuie să aştept alegerile din 2016. Consider că oamenii corupţi profund, care conduc un sistem profund corupt trebuie schimbaţi. Mi-am asumat candidatura din postura de independent, pentru că am simţit că nu mă pot lua de mână cu vreun partid. Asta nu înseamnă că nu pot lucra pe viitor cu oameni care vin din diferite partide, dacă sunt de bună credinţă”, a declarat, pentru “Adevărul”, Dănuţ Dinu.

Fostul poliţist îşi duce campania electorală pe Facebook, reteaua pe care a ales să comunice direct cu piteştenii.

“Eu nu o să vorbesc de adversarii mei. Nu o să jignesc pe nimeni. Eu ştiu multe dar ştiu că şi dumneavoastră ştiţi. Vremea <<infecţiilor>> comandate a trecut. E timpul să fim serioşi şi să ne gândim la viitorul copiilor noştri şi al nostru în acest oraş”, scrie fostul poliţist pe reţeaua de socializare, unde mai mai ţine să mărturiseasca un lucru: “ Sper că oamenii nu mai pot fi prostiţi!”.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite