Dacia cere ca programul REMAT să înceapă la 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Uzinei Dacia, Nicolas Maure, a solicitat implicarea Instituţiei Prefectului şi a Consiliului Judeţean în efectuarea unor demersuri către Ministerul Mediului, astfel încât programul REMAT să înceapă cu data de 1 martie.

Datorită acestui program, în 2013, pentru prima dată după anul 2005, s-a schimbat trendul de descreştere a numărului de unităţi de maşini vândute la intern de către Dacia.

Practic, anul trecut a fost primul când s-a înregistrat o creştere (cu 2500 de unităţi) a maşinilor vândute. Acest program se doreşte păstrat măcar la nivelul lui 2013, când s-au alocat câte 1500 de euro pentru fiecare dintre cele 20.000 de tichete puse la dispoziţie de către Ministerul Mediului. anul trecut, prin programul REMAT, 49.6% din autovehiculele reînnoite au fost maşini Dacia.

“În acest sens, am transmis o solicitare către Ministerul Mediului, cu privire la susţinerea programului şi motivând în plus prin faptul că veniturile nete aduse la bugetul de Stat prin implementarea acestuia - şi ne referim aici la veniturile provenite din taxa de mediu şi celelalte taxele fiscale (TVA, s.a.) - este de aproximativ 34,7 milioane euro. Practic, pentru cei 1500 euro investiţi în fiecare tichet  la bugetul de stat se încasează aproximativ 1735 de euro”, argumentează prefectul Cristian Soare. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite