Cura cu aloe vera pentru oamenii care suferă de alergii. „Pe termen lung, poate suprima sensibilitatea la alergeni“
0
Folosită mai ales în cosmetică şi în fitoterapie, aloe vera are calităţi terapeutice confirmate de-a lungul secolelor: de la vechii egipteni, care i-au consemnat vituţile tămăduitoare, până la medicina naturistă a zilelor noastre care i-a descoperit noi valenţe de remediu, aloe vera a demonstrat că-şi merită supranumele de plantă minune.
Planta subtropicală cu frunze cărnoase, verzi (ale căror margini sunt ziatate şi au spini) şi flori galbene sau roşii, care se adaptează fără pea mari dificultăţi şi în ghivecele de la ferestrele apartamentelor noastre, are un potenţial terapeutic uimitor datorită substanţelor active care o recomandă într-o serie lungă de afecţiuni.
Frunzele de aloe vera conţin: glucide, proteine (1 – 5 %), lipide (0,8 %), purine, betecaroten şi creatinină, o serie de aminoacizi, dar mai ales vitamine, dintre care s-au identificat: acidul ascorbic, niacina, tiamina şi riboflavina.
Studiile au arătat că extractele din aloe au efect anticancerigen, emolient, laxativ, purgativ, stimulant stomahic, tonic, vermifug, antireumatic, antiulceros şi antidiabetic, emenagog dar şi antialergic.
„Utilizarea pe termen lung a sucului de aloe poate avea ca efect diminuarea, uneori chiar suprimarea sensibilităţii la alergeni. Cura cu aloe vera are trei etape. În prima etapă se beau 20 ml de suc de aloe, o dată ape zi, timp de opt zile; În etapa a două, care va dura până la constatarea unei ameliorări certe, se beau 20 de ml de suc de două ori pe zi, iar în cea de-a treia etapă se reduce consumul la 15 ml de două ori pe zi”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro, care recomandă consultarea unui medic înainte de administrarea preparatelor pe bază de aloe.
Este bine de ştiut că utilizarea plantei se face cu prudenţă în caz de sarcină şi alptare, dar şi în cazul în care se administrează medicamente antiaritmice, diuretice, antidiabetice, digitalice (glicozide cardiotonice).