Cum se prepară inedita prăjitură cu ghimbir, lămâi verzi şi fistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un desert delicios şi deopotrivă răcoritor, prăjitura cu ghimbir, lămâi verzi şi fistic, va fi cu siguranţă pe gustul celor mari şi celor mici deopotrivă. Aflaţi din materialul de mai jos cum se prepară această prăjitură inedită.

Vă prezentăm mai întâi ingredientele ce vă sunt necesare pentru prepararea acestei prăjituri speciale: 3 lămâi verzi, 3 ouă, 150 grame zahăr, 250 grame unt, 200 grame făină, 3 linguriţe praf de copt, 2 linguri de lapte, 2 linguriţe zahăr tos, 1 linguriţă rasă de ghimbir măcinat, un vârf de sare şi 100 grame de fistic mărunţit fin.

Primul pas este acela de a preîncălzi cuptorul. După aceea tapetaţi o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt. Preparaţi o cremă din unt şi zahăr până când aceasta devine gălbuie şi pufoasă. Ulterior adăugaţi în amestec coaja rasă de la cele trei lămâi verzi. Adăugaţi apoi ouăle bătute bine în prealabil, amestecând bine.

Trebuie după aceea să cerneţi împreună praful de copt, făina, fisticul, ghimbirul măcinat şi un vârf de sare. Se adaugă sucul de la două lămâi verzi şi cele două linguri de lapte şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă. Amestecul se pune cu o lingură în tavă. Prăjitura se coace timp de 45 de minute şi apoi se lasă la răcit în tavă timp de aproximativ o jumătate de oră. Înainte de a o servi, puteţi adăuga pe deasupra ghimbir tocat şi felii subţiri de lămâi verzi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite