Cum pot fi utilizate urzicile pentru întreţinerea frumuseţii. Aplicaţiile de comprese muiate în infuzie călduţă

0
0
Urzicile sunt utilizate şi pentru combaterea mătreţii şi întărirea rădăcinii părului
Urzicile sunt utilizate şi pentru combaterea mătreţii şi întărirea rădăcinii părului

Foarte bogate în clorofilă, substanţe azotoase şi vitamine, frunzele de urzică pot fi utilizate cu succes în cosmetică, sub formă de infuzie, decoct sau tinctură. Vă prezentăm în materialul de mai jos câteva metode de a utiliza urzicile pentru întreţinerea frumuseţii.

Infuzia preparată din frunzele de urzică ajută la refacerea ţesuturilor degradate prin aplicarea pe piele a compreselor muiate în infuzie călduţă. În tratamentul tenurilor grase, mai ales al celor afectate de acnee, infuzia de urzică usucă coşurile şi hrăneşte pielea. Aplicaţiile de comprese muiate în infuzie călduţă din urzică, în fiecare seară, timp de 15 minute, combat seboreea. Compresele se pun pe obraji după ce aceştia au fost în prealabil curăţaţi foarte bine.

Urzicile sunt utilizate şi pentru combaterea mătreţii şi întărirea rădăcinii părului. Din urzici mature şi rădăcini spălate în amestec cu rădăcina de brusture se prepară decoct şi cu lichidul obţinut se fac băi ale capului. Pentru revitalizarea şi degresarea părului se prepară un amestec din infuzie sau decoct din rădăcina şi frunze mature de urzică şi oţet de vin. Cu această soluţie se spală părul o dată pe săptămnă.

Uleiul de urzică şi măsline este foarte eficient ca tratament pentru combaterea căderii părului. Fitoterapeutul Elena Mihăilescu explică modalitatea de preparare a acestuia: ”Puneţi frunze de urzică într-un vas ce conţine ulei de măsline. Ca dozaj, recomand 5-6 frunze de urzică la o jumătate de litru de ulei. Aşteptaţi timp de aproximativ trei săptămâni. Asiguraţi-vă că recipientul este închis etanş. Recipientul trebuie păstrat sigilat într-un loc rece timp de aproximativ trei săptămâni. Trebuie neapărat să vă asiguraţi că acesta nu este expus la lumina directă a soarelui. După trei săptâmâni, puteţi aplica uleiul de urzică şi măsline direct pe pielea capului şi păr în mod regulat pentru a vedea o creştere vizibilă şi constantă a părului”.

Şi tinctura de urzică poate fi utilizată contra căderii părului. Concret, sse tamponează rădăcina părului cu o soluţie preparată din apă distilată şi câteva picături de tinctură de urzică.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite