Carmen Iohannis va fi introdusă ca moştenitor în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Octavian Popescu, cel care reprezintă la proces familia Iohannis FOTO: Denis Grigorescu
Avocatul Octavian Popescu, cel care reprezintă la proces familia Iohannis FOTO: Denis Grigorescu

Miercuri, 7 decembrie, la Curtea de Apel Piteşti a fost un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Şedinţa a fost una extrem de scurtă, durând doar cinci minute. Avocatul familiei Iohannis a solicitat introducerea ca moştenitor a lui Carmen Iohannis în cadrul procesului. Următorul termen va fi pe 18 ianuarie 2017.

Avocatul Octavian Popescu, cel care reprezintă la proces familia Iohannis, a cerut un nou termen, ţinând cont de faptul că unul dintre contestatorii din proces, Georgeta Lăzurcă, mama lui Carmen Iohannis, a decedat la începutul lunii octombrie şi drept urmare Carmen Iohannis trebuie introdusă ca moştenitor în proces. Carmen Iohannis are deja calitatea de contestator în procesul privind casa pierdută din Sibiu. Magistraţii au cerut ca până la următorul termen să fie depuse la dosar certificatul de deces al Georgetei Lăzurcă, precum şi acte care să ateste calitatea de moştenitor a lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României.

Avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, cel care îi reprezintă pe actualii proprietari ai casei, a cerut să se constate reaua credinţă a părţii adverse, având în vedere faptul că soţia preşedintelui României era deja parte în proces.

Instanţa a stabilit un nou termen în proces pentru data de 18 ianuarie 2017.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului, unde Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat jumătate pe 1 iunie 1999 pentru suma de 5.000 de lei, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora a trecut, în anii '70, în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Casa ce face obiectul procesului a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Pe 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut respectivul imobil şi a depus ulterior o contestaţie în anulare.

Pe 6 aprilie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că se va judeca la Curtea de Apel Piteşti contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei din Braşov.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite