Bilanţul Poliţiei argeşene arată: A crescut numărul violurilor şi au scăzut tâlhăriile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul violurilor petrecute în judeţul Argeş au crescut în 2013 cu 11, comparativ cu anul precedent. Îngrijorător este şi faptul că s-au înregistrat mai multe cazuri de vătămare corporală gravă şi omoruri. În schimb, au scăzut tâlhăriile. Aceste date sunt relatate în bilanţul întocmit de poliţiştii argeşeni pentru anul 2013, prezentat, astăzi, de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Petre Ioniţescu.

În anul 2013 nu s-au fost înregistrat  fapte de omor  la comandă, iar  singurul omor comis cu armă de foc petrecut în cartierul Prundu din Piteşti a fost soluţionat prin identificarea celor doi  autori şi cercetarea acestora în stare de arest preventiv.       

Criminalitatea de mare violenţă reprezintă 0,7 la sută din  infracţiunile sesizate la nivelul întregului judeţ. Astfel, tot anul trecut au fost sesizate 94 infracţiuni de viol, cu 11 mai mult faţă de 2012,  28 vătămări corporale grave, cu 8 mai mult, 8 omoruri cu 1 în plus, şi s-au petrecut 150 de tâlhării, cu 45 mai puţine comparativ cu 2012.

Un fenomen care a luat amploare şi a pus amprenta asupra infracţiunilor  de înşelăciune au fost cele comise de deţinuţii din Penitenciarul Colibaşi, dar nu numai. Astfel, cu metoda:„ACCIDENT AL MEMBRILOR DE FAMILIE ”şi    „PREMIUL TELEFONIC”, persoanele lipsite de libertate obţineau sume importante de bani de pe urma naivilor. IPJ Argeş  a declanşat chiar o campanie de prevenire a populaţiei, dar şi o documentare a  acestor fapte, impreună cu IGPR şi alte inspectorate. Au fost identificaţi 13 autori  cercetaţi pentru 31 astfel de infracţiuni de înşelăciune şi 7 tentative la aceste genuri de infracţiuni .

Tot în cursul anului 2013 au fost primite de la instanţe 137 mandate de executarea pedepsei închisorii şi de arestare preventivă, fiind executate 152 din totalul  mandatelor aflate în lucru. Poliţiştii au desfăşurat activităţi  specifice de căutare şi localizare a persoanelor în vederea executării a 14  Mandate Europene de Arestare emise de autorităţile altor state pe numele unor cetăţeni români/străini domiciliaţi sau cu rezidenţă în judeţul Argeş, 10 persoane fiind  prezentate Curţii de Apel Piteşti pentru luarea măsurilor legale pentru extrădarea către statele solicitante: Italia, Germania, Spania, Austria, Luxemburg.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite