Așteptare mai scurtă la Urgența Spitalului de Pediatrie Pitești. Se fac modernizări importante
0Lucrările de extindere, modernizare și dotare cu bani europeni a Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalulului de Pediatrie Pitești ar putea fi încheiate înainte de termen. Investiția va scurta timpii de așteptare pentru micii pacienți.

Investiția în dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU), realizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, este gândită să crească satisfacția pacienților și aparținătorilor.
„Este evidentă importanța extinderii CPU și a dotării acestuia pentru că întotdeauna ne dorim ca actul medical să aibă o calitate îmbunătățită cu fiecare investiție și cu fiecare dotare pe care o putem folosi. În principiu, aici va fi o locație nouă, cu dotări de ultimă generație. Pe lângă aceasta, se va interveni și la vechea construcție, urmând să fie asigură o ventilație nouă, cu filtre speciale, pentru a îmbunătăți aerul din încăperile respective”, spune managerul unității medicale, doctorul Tudor Ionescu.
Pacienții vor aștepta mai puțin
Proiectul de “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență Spitalul de Pediatrie Pitești” va avea drept finalitate reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență, creșterea gradului de satisfacție a pacienților și aparținătorilor și va permite o educație medicală permanentă a salariaților prin noile dotări.

Valoarea totală a contractului este de 2.588.584,89 lei cu TVA, iar termenul de finalizare prevăzut în contract este sfârșitul lunii iunie 2023.
„Constructorul ne-a asigurat că totul merge bine, ba chiar și-a manifestat optimismul că lucrările vor fi finalizate înaintea termenului prevăzut (decembrie 2023) în autorizația de construcție”, spune vicepreședintele C.J. Argeș Marius Nicolaescu.
Îmbunătățiri așteptate după lucrările de modernizare, extindere și dotare
În corpurile existente - zona parter – își desfășoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie, care se compune din zona acces pacienți, zona urgențe minore, zona resuscitări, sala gips și sala deparazitare cu grup sanitar propriu precum și saloane staționar și izolator, fiecare deservit de grup sanitar propriu.
Funcțiunilor enumrerate li se adaugă spațiile pentru personalul medical – recepție, birouri, spațiu asistente cu grup sanitar și duș propriu, spațiu doctori cu grup sanitar și duș propriu precum și grupuri sanitare comune pentru pacienți. Compartimentul de Primiri Urgențe are legătură cu corpul spitalului – C1 prin liftul medical și scara închisă din beton armat în două rampe.

Extinderea pe verticală va adăposti vestiare de tip filtru separate (vestiar bărbați/haine de lucru, vestiar bărbați/haine de stradă, vestiar barbați/grup sanitar, vestiar femei/haine de lucru, vestiar femei/haine de stradă, vestiar femei/grup sanitar), spații depozitare materiale sanitare și spații depozitare medicamente, spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective.
Acestora li se adaugă spații de circulație (zona acces personal CPU cu haine de stradă, hol personal CPU cu haine de lucru) ce fac legătura între ele și cu spațiile existente ale Compartimentului de Primiri Urgențe.
„Per total, avem beneficii pe mai multe părți. În primul rând prin creșterea calității actului medical prin educația medicală continuă pe care o vom putea face la locul de muncă, aici, la Spitalul de Pediatrie, și în al doilea rând prin creșterea calității ambientale în aceste locații”. mai spune Managerul Tudor Ionescu.