Adolescentă şantajată cu fotografii indecente. Fata a plătit de mai multe ori în speranţa că nu va fi umilită public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook Poliţia Română
Foto Facebook Poliţia Română

Mai bine de un an, o adolescentă de 15 ani, din Argeş, a fost şantajată cu fotografii indecente de către un tânăr de 19 ani. De teamă că imaginile vor fi făcute publice, fata i-a dat individului mai multe sume de bani.

La fel urma să facă şi joi ( 24 februarie), dacă şantajul n-ar fi fost denunţat de o a treia persoană.

Prins în flagrant

În timpul desfăşurării unei activităţii de patrulare, pe raza Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, un agent de poliţie, care acţiona împreună cu un jandarm, a fost sesizat verbal de către o femeie din comuna Merişani, cu privire la faptul că o minoră de 15 ani, din localitate, era ameninţată de către un individ cu divulgarea unor fotografii în care minora apărea în ipostaze indecente, urmând să se întâlnească cu cel în cauză pentru a-i da o sumă de bani.

„Având în vedere timpul scurt până la momentul stabilit pentru întâlnire, poliţistul, care are şi calitatea de organ de cercetare al poliţiei judiciare, a întocmit documentaţia premergătoare, după care a depistat în flagrant delict pe cel în cauză, la scurt timp după ce primise suma de bani. Tânărul, de 19 ani, din Piteşti, a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti, unde poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au continuat administrarea de probatoriu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti", precizează IPJ Argeş.

A arătat unei rude a fetei imagini compromiţătoare cu minora

Poliţiştii au stabilit că, în perioada decembrie 2020 - februarie 2021, fata i-ar fi dat individului diverse sume de bani, sub aceeaşi motivare. Mai mult, individul ar fi prezentat unui membru al familiei adolescentei imagini compromiţătoare cu minora.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj în formă continuată şi violarea vieţii private, conform art. 207 şi 226 din Codul Penal".
 

Şantajistul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri (25 februarie) să fie prezentat în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Vă recomandăm să mai citiţi:

UPDATE Primarul din Berevoeşti - Argeş susţine că a fost bătut de o localnică. Femeia e copleşită de probleme, iar tensiunile cu edilul sunt vechi

Primarul Ion Georgescu din Mioveni, despre interlopul care l-a agresat în birou: „Îmi spunea că acum urmez eu“.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite