A fost sfinţită cea de-a şasea Biserică de Gheaţă de la Bâlea Lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceremonia de sfinţire a celei de-a şasea Biserici de Gheaţă de la Bâlea Lac s-a desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie.  Obiectivul, unicul de acest fel din această parte a Europei, este ridicat în imediata apropiere a Hotelului de Gheaţă şi a “satelitului” acestuia, complexul de formă moleculară format din trei camere tip „iglu”, unite printr-un hol central cu aceeaşi formă.

Lucrările de construcţie la noua Biserică de Gheaţă au durat aproape trei săptămâni. Slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă a fost oficiată de șapte preoţi: trei preoți ortodocși din Avrig, doi cântăreți de la Biserica Greco – Catolică din Bradu, Protopopul evanghelic Dietrich Galter, Michael Ştefan Reger de la Biserica Evanghelică, Parohia Cârţa şi Oscar Raicea de la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” Sibiu.

 Numărul preoţilor prezenţi la festivitate a fost similar cu cel înregistrat anul trecut la acelaşi eveniment, o parte dintre slujitorii bisericilor fiind deja participanţi tradiţionali la sfinţire.

De la eveniment nu au lipsit nici turiştii, ce au umplut la capacitate maximă lăcaşul, chiar dacă zăpada depășea pe alocuri un metro, iar vântul bătea puternic.

Slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă a fost compusă din câteva părţi distincte, reprezentanţii cultelor prezenţi oficiind, pe rând, serviciul religios potrivit şi permis de rânduielile şi canoanele fiecărei biserici. Slujba a fost deschisă de reprezentanţii Bisericii Romano- Catolice, după care au oficiat preoţii bisericilor Evanghelice, Ortodoxe şi Greco- Catolice. Cea mai mare parte a slujbelor au fost rostite în limba română, dar au existat şi pasaje sau rugăciuni spuse în limbile germană şi maghiară.

La final, o parte dintre preoţii prezenţi au stropit cu apă sfinţită lăcaşul de cult, şi au binecuvântat toţi participanţii. Ulterior slujbei de sfinţire a Bisericii de Gheaţă, au fost stropite cu apă sfinţită Hotelul de Gheaţă, “satelitul” acestuia şi Cabana Bâlea Lac.

Şi în acest sezon, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac respectă principiul ce a stat la baza construirii primului lăcaş de cult de acest fel, astfel că se doreşte a fi un promotor al ecumenismului, fiind deschisă , în mod gratuit, oricărui doritor, indiferent de religie sau orientare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite