5000 de sarmale şi 100 de litri de ţuică fiartă au fost împărţite piteştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul a împărțit sarmale piteștenilor
Primarul a împărțit sarmale piteștenilor

Îmbrăcat în uniformă de bucătar şi cu o bonetă albă pe cap, primarul Piteştiului, a renunţat la eşarfa de edil şi a trecut la cratiţă. Tudor Pendiuc a servit cu mâna lui sutele de oameni care au venit a doua zi de Crăciun să mănânce sărmăluţe fierbinţi, cu mămăliguţă şi să închine un pahar de ţuică fiartă.

Face acest lucru de 16 ani, preferând să petreacă a doua zi de Crăciun cu locuitorii oraşului care l-au ales.

Peste 1000 de piteşteni au venit luni la prânz să guste sarmalele şi să se încălzească cu cei peste 100 de litri de ţuică fiartă care au fost împărţiţi. Unii dintre piteşteni au luat şi sarmale la pachet, pentru ceilalţi membri ai familiei. Alţii, au mâncat câte 2-3 porţii, pe săturate.

Sarmalele primarului, mai bune ca cele de acasă
Sărmăluţele aburinde miroseau delicios şi erau servite cu mămăliguţă fierbinte şi ardei iute. Chiar şi gospodinele care au preparat sărmăluţe acasă au venit să le deguste pe cele împărţite de primar, spunând că sunt mai bune.

“Am făcut şi eu sarmale acasă, dar ştiţi cum se spune, de la altul parcă-s mai bune. Am ieşit din casă să ne plimbăm, să servim câte o sărmăluţă fierbinte şi să închinăm un pahar de ţuică fiartă cu domnul primar, să sărbătorim a doua zi de Crăciun”, spunea Marieta Enache, de 68 de ani.

Reţeta folosită la prepararea celor peste 5000 de sărmăluţe este cea tradiţională, dar are şi ingrediente specifice: “Sarmalele sunt preparate după o reţetă tradiţională românească. Avem carne de porc, de vită, orez, bulion, ceapă prăjită şi varză. Printre sarmale mai avem şi costiţă, şunculiţă şi mămăliguţă la discreţie. În afară de acestea, avem şi ingrediente speciale: speranţă, încredere, bunăcredinţă, responsabilitate şi avem dorinţa de a face lucrurile în aşa fel ca anul viitor să ne fie mai bine, ceea ce ţine de noi”, a dezvăluit primarul Piteştiului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite