2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș. Competiție prentru un workshop de fotografie

0
Publicat:

Fundația Conservation Carpathia organizează, în octombrie, un workshop de fotografie în sud-estul Munților Făgăraș, la care sunt așteptați câștigătorii concursului „2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!”. Startul votului s-a dat.

FCC restaurează habitatele degradate din Munții Făgăraș. FOTO carpathia.org
FCC restaurează habitatele degradate din Munții Făgăraș. FOTO carpathia.org

Fotografii profesioniști și amatori iubitori de natură au primit și anul acesta o provocare din partea Funndației Conservation Carpathia: să surprindă în imagini Munții Făgăraș, unici și spectaculoși.

Tema fotografiilor a fost natura în toate formele ei, peisaj, wildlife sau macro, editarea permisă fiind cea minimă (fără să denatureze realitatea). N-au fost acceptate imagini cu animale în captivitate sau fotografii care ridică probleme de natură etică.

Votul pentru “2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!” a început

Fotografiile adunate astfel în cadrul concursului „2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!” au trecut printr-un filtru, iar finalistele - câteva zeci de fografii impresionante -  tocmai au intrat în competiția pentru Premiul Publicului.

Începând cu weekendul care tocmai s-a încheiat și până vineri, 30 septembrie, publicul poate vota una dintre imaginile competiției “2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!”.

Miza: workshop de fotografie în sud-estul Munților Făgăraș

Fotografia cu cele mai multe reacții va fi desemnată câștigătoare, iar autorul va participa la workshopul de fotografie Carpathia Photo Camp, ce va avea loc în perioada 20-23 octombrie, împreună cu alți trei fotografi desemnați de juriul format din Dan Dinu, Daniel Mîrlea și Zoltan Nagy, ei înșiși fotografi de natură, membri Forona (Organizația fotografilor de natură din România).

„Din cele 186 de imagini primite de la 62 de fotografi, am ales 70 de imagini pentru votul publicului. Au fost scoase din selecție imaginile care nu respectau criteriile, însă au fost eliminate și alte diverse imagini care nu erau compuse corect. În cele 70 de imagini rămase se găsesc suficiente fotografii frumoase dintre care noi, juriul, putem să le alegem pe cele trei câștigătoare. Așteptăm și votul vostru pentru desemnarea celui de-al patrulea câștigător!”, explică Dan Dinu, coordonatorul concursului, membru Forona și fondator România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră - România Sălbatică.

Cazarea și masa la workshopul de fotografie sunt incluse.

Tema taberei este Peisaj de toamnă. Participanții vor putea fotografia detalii colorate, păduri sălbatice, vietăți mici și multe alte aspecte ce țin de biodiversitate”, explică Fundația Conservation Carpathia.

Workshop-ul foto este dezvoltat în cadrul proiectului LIFE18 NAT/RO/001082 – „Crearea unei zone de natură sălbatică în Sudul Carpaților, Romania” și își propune să surprindă esența peisajelor, habitatelor, faunei și a comunităților din munții Făgăraș. Comunitatea fotografilor de natură este foarte importantă pentru viralizarea frumuseții munților Făgăraș și în crearea unui val de susținere a unui echilibru mai bun în mediul înconjurător.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite