Varianta Delta a ajuns şi la schitul de pe Ceahlău, la cota 1.700. Cum s-a aflat că un pelerin este infectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul a fost transportat cu elicopterul la un spital din Iaşi FOTO Salvamont Neamţ
Pacientul a fost transportat cu elicopterul la un spital din Iaşi FOTO Salvamont Neamţ

Despre un pelerin, care stătuse o perioadă la schitul de pe Ceahău, s-a aflat că este infectat cu tulpina Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 după ce a fost preluat de salvamontişti, deoarece i se făcuse rău la coborâre.

După o misiune a salvamontiştilor din masivul Ceahlău, care au acţionat pentru salvarea unui bărbat căruia i se făcuse rău în timp ce cobora muntele, fiind necesară şi intervenţia unui elicopter SMURD, care să-l transporte la o unitate sanitară, a venit şi o veste oarecum proastă. 

Peste câteva zile de la incidentul nedorit, s-a aflat că starea de sănătate a celui în cauză, un bucureştean în vârstă de 44 de ani, se alterase din cauza infectării cu tulpina Delta a coronavirusului. Bărbatul stătuse o perioadă la schitul

Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, care se află pe platoul montan, la cota 1.700, în apropierea cabanei Dochia. 

Chiar pacientul a fost cel care a anunţat Salvamont Neamţ despre situaţia în care este, lucru care este de apreciat. Redacţia Adevărul a încercat să afle dacă la aşezământul de cult, acolo unde bucureşteanul se pare că a stat circa o săptămână, s-au luat măsurile de precauţie indicate în astfel de situaţii, dar astăzi, la numărul de telefon al stareţului, nu a răspuns nimeni. 

„A sunat la Dispeceratul Serviciului Salvamont Neamţ şi ne-a anunţat că a fost diagnosticat cu tulpina Delta a virusului SARS COV 2, este internat în spital şi are afectare pulmonară importantă. Noi suntem

vaccinaţi cu toţii, dar echipa care l-a asistat şi l-a transportat la elicopter va fi testată, pentru a ne asigura că nu are nimeni vreo problemă“, a declarat, pentru Atitudinea de Neamţ.ro, Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ. 

Intervenţia în cazul persoanei din Capitală a avut loc pe data de 15 august 2021. Despre acesta s-a transmis la orele prânzului că era la cota 1.000 de metri, cu febră mare şi saturaţie de oxigen 90. Salvamontiştii l-au preluat, solicitând în acelaşi timp un elicopter SMURD, pentru transportul la un spital din Iaşi, lucru care s-a efectuat fără probleme, deoarece vremea era frumoasă pe Ceahlău, aparatul de zbor putând ateriza şi decola în siguranţă. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Greu de judecat sunt Pinalti, Hrebenciuc şi ex-şefa CNA. La a câta amânare este sentinţa în cazul Giga TV

 

Corupţie, curios de blândă sentinţă. O contabilă lua şpăgi pentru angajări la spital şi pensionări

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite