Vacanţe cu bani puţini în extrasezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii pot face deja achiziţii de bilete pentru concediile din această vară. Programele „O săptămână la mare“ sau „O săptămână la munte“ au preţuri mici.

Chiar din acest sfârşit de săptămână vă puteţi procura bilete ieftine pentru vacanţă. Cei care îşi doresc să se relaxeze timp de şapte zile pot profita de programele care promovează turismul în extrasezon.


Există programele „O săptămână la mare“, precum şi „O săptămână la munte“. Primul a fost deschis la începutul lunii mai, iar cel de-al doilea încă de la începutul  primăverii. „Sunt cereri pentru aceste programe, dar nu foarte multe“, spune Cristian Petroşanu, şeful unei agenţii de turism.


Pachetele la mare includ toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cu hoteluri începând de la două stele şi până la unităţi de cazare de patru stele. În Mamaia de exemplu, una dintre cele mai căutate destinaţii în sezonul estival, prin programul „O săptămână la mare“ veţi plăti 189 de lei pentru şase nopţi de cazare, la un hotel de două stele.


400 de lei la „patru stele“


În aceeaşi staţiune, la trei stele, cu mic dejun inclus, şase nopţi de cazare vor costa pentru o persoană 353 de lei de persoană, iar la patru stele 403 lei. „Preţurile sunt foarte bune, singurul inconvenient este faptul că sunt în extrasezon. Puţini sunt cei care îşi iau concedii în mai sau la începutul lunii iunie“, adaugă Cristian Petroşanu.


Nici vacanţele la munte nu sunt de neglijat. Cei care preferă să se bucure de aerul curat de munte mai pot petrece prin programul „O săptămână la munte“ până la jumătatea lunii viitoare.


Pentru că tarifele sunt foarte mici pentru cinci nopţi, cazarea se face duminica, iar ieşirea este vinerea. „Aceste programe sunt foarte bune pentru că pot merge în vacanţe şi oamenii care nu au mulţi bani“, explică Dragoş Versanu, operator turistic.


La Predeal, la un hotel de două stele, preţul pentru cinci nopţi de cazare este de 158 de lei de persoană, la trei stele 258 de lei, iar în Poiana Braşov, la patru stele, preţul este de 358 de lei.


Programul fiind spre final, veţi găsi locuri de cazare la Predeal, Poaiana Braşov, Slănic Moldova sau la Sâmbăta de Sus. „Nu dispun de foarte mulţi bani, cred că un astfel de program chiar m-ar avantaja anul acesta“, concluzionează Mihaela Arnăutu, cadru didactic.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite