UPDATE Procurorii DNA au descins la Ceahlăul şi au blocat intrările în stadion. Sunt vizate infracţiuni de corupţie săvârşite la Primăria din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins astăzi, 11 februarie, în cinci locuri din judeţele Neamţ şi Bacău, într-o anchetă referitoare la infracţiuni de corupţie ale unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, condusă de PDL-istul Gheorghe Ştefan.

UPDATE ora 12.40 Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal Ceahlăul a ieşit din sediu după aproape patru ore de la venirea procurorilor DNA:

„Avem un control de la DNA, sunt veniţi doi comisari, unul de la Bacău şi unul de la Bucureşti. Obiectul principal al controlului este verificarea contractelor de reclamă şi publicitate, a contractelor de asociere, practic a banilor intraţi în club pe perioada 2008-2013. Au fost întrebări despre cum s-au cheltuit aceşti bani. N-am nicio emoţie. Le-am pus la dispoziţie tot ce ne-au cerut, ei fac copii după toate contractele, ni s-a terminat şi tonerul de la imprimantă. Bănuiesc că, la mijloc, este vorba despre dispute politice. Am mai avut un control similar de la DNA în 2007, pentru perioada 2005-2007 şi le-am trimis câteva portbagaje de hârtii. Şi atunci ca şi acuma, cred că verificările au la bază conflictele politice ale unor personaje ", a precizat Viorel Mestecăneanu, preşedintele CA al FC Ceahlăul. Procurorii DNA au rămas, în continuare, în sediul clubului.

Doi procurori DNA au intrat de astăzi dimineaţă în sediul clubului de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ şi au blocat din interior intrarea din clădirea ce adăposteşte birourile administrative. 

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se fac cercetări "într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către persoane cu funcţii publice din cadrul primăriei municipiului Piatra Neamţ şi de administratori ai unor societăţi comerciale interpuse cu rol de direcţionare a sumelor de bani din bugetul public în interesul personal al celor implicaţi".

Potrivit cercetărilor preliminare, de la primăria condusă de Gheorghe Ştefan, care este, în acelaşi timp, preşedinte onorific al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, au fost direcţionate, în perioada 2008 – 2013, finanţări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii şi finanţări pentru localităţi de pe raza judeţului Neamţ, prin influenţa persoanelor cu funcţii publice din cadrul instituţiei.

"Finanţările s-au făcut în interes propriu şi în interesul administratorilor societăţilor comerciale care mascau faptul că adevăraţii deţinători şi beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat", se mai arată în comunicatul DNA.

În cursul dimineţii de 11 februarie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate în municipiile Piatra Neamţ şi Bacău.

De asemenea, sunt audiate mai multe persoane vizate de anchetă, dar care, până în acest moment, nu au fost puse sub acuzare.

"În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", mai spun oficialii DNA.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite