Un hoţ mort de foame. Ce lucru ciudat şi ilar a făcut după ce a sustras nişte carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sectorul de comercializare a produselor din carne din Piaţa Centrală Piatra Neamţ FOTO Dan Sofronia Imagine
Sectorul de comercializare a produselor din carne din Piaţa Centrală Piatra Neamţ FOTO Dan Sofronia Imagine

Un hoţ, se pare mort de foame, a sustras câteva zeci de kilograme de carne, fiind prins de poliţişti într-o postură ciudatâ, cum rar se poate întâlni.

De-a lungul anilor, poliţiştilor le-a fost dat să întânească tot felul de situaţii ilare şi hilare în acelaşi timp, în prim plan fiind diverşi infractori, care au dat dovadă de inventivitate în comiterea de fărădelegi, dar alţii au frapat prin modul cum s-au „trădat“. Au fost prinşi pentru că au adormit la locul faptei, mai ales pe fondul consumului de alcool, tot acolo au uitat propriile acte de identitate şi au comis alte gafe, care i-au trimis pe anchetatori pe piste certe, gen amprente papilare. 

În cazuistica judiciară din judeţul Neamţ, cea mai recentă infracţiune de acest fel s-a petrecut luni, 17 mai 2021. Un infractor, după ce a reuşit să sustragă o cantitate destul de consistentă de carne, care-i putea aduce nişte bani în buzunar, nu a avut nicio intenţie să se facă nevăzut, fiind depistat într-o postură hazoasă, în imediata apropiere a

locului faptei. 

La data menţionată, în jurul orei 18.00, o vânzătoare de

la un modul de comercializare a produselor de carmangerie din Piaţa Centrală Sfântul Gheorghe din Piatra Neamţ a sesizat că un individ a sustras circa 20 de kilograme de carne, care se afla în spaţiul de depozitare a mărfii. Au intervenit imediat cadrele de la Poliţia Locală Piatra Neamţ, care erau în exercitarea atribuţiilor de ordine publică, prinderea suspectului fiind o simplă formalitate. 

Era vorba despre un pietrean în vârstă de 44 de ani, care ieşise din incinta pieţii, dar nu părăsise zona, stând liniştit la câţiva metri de clădire, pe o bordură. Şi poliţiştii locali s-au crucit când au realizat cu ce se îndeletnicea. Probabil că alcoolul consumat din belşug peste zi i-a cauzat o foame

teribilă, astfel că se înfrupta din marfa furată, care era crudă. 

Prejudiciu recuperat în totalitate şi nu prea 

„I.A. a pătruns în depozitul unuia dintre modulele de carne de la Piaţa Centrală din Piatra Neamţ luni, 17 mai 2021, în jurul orei 18.00. A sustras dintr-o ladă frigorifică aproximativ 20 de kilograme de carne

însă, fiind aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a oprit câţiva metri mai încolo, în exteriorul halei, unde a desfăcut pachetele şi a început să o consume crudă“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Piatra Neamţ. 

După ce s-a stabilit identitatea suspectului, au fost întocmite documentele pentru constatarea faptei, ulterior fiind predat Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru continuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunii de furt calificat. Dacă nu are antecedente infracţionale, autorul poate scăpa cu o sancţiune modică, probabil amendă administrativă sau penală, fără să fie trimis în judecată. 

În comunicatul Poliţiei Locale Piatra Neamţ se mai precizează faptul că prejudiciul cauzat de individul rupt de foame şi de consumul de licori bahice a fost recuperat în totalitate. Nu se spune şi câtă carne crudă a reuşit să consume, dar se pare că nu prea multă. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Credincioşii pot arde de vii la mănăstiri celebre din nordul Moldovei. Nereguli descoperite de ISU Neamţ

Fărădelegi care au oripilat Anglia. Cum au ajuns câţiva infractori români „vedete“ în Regatul Unit

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite