Un bătrân şi-a tranşat fiul cu bomfaierul şi a aruncat bucăţile în Siret. Sentinţa aplicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condamnarea definitivă a fost emisă de Curtea de Apel Bacău FOTO Adevărul.ro
Condamnarea definitivă a fost emisă de Curtea de Apel Bacău FOTO Adevărul.ro

A fost pronunţată o sentinţă definitivă în dosarul unui bătrân care şi-a ucis şi tranşat fiul cu bomfaierul, după care a aruncat bucăţile în Siret

Curtea de Apel Bacău a pronunţat, săptămâna trecută, o condamnare definitivă în dosarul unui bătrân septuagenar, care şi-a ucis şi tranşat fiul apoi i-a aruncat părţile din cadavru în râul Siret, sentinţa fiind de 10 ani şi 8 luni de închisoare. În cazul lui Vasile Croitoru, în etate de  73 de ani, a fost păstrată decizia instanţei de fond, Tribunalul Neamţ, după ce inculpatul a contestat-o. 

„În baza art. 421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Croitoru Vasile împotriva s.p. nr. 10 din 3.03.2021 a Tribunalului Neamţ pronunţată în dosarul 2404/103/2020. În baza art. 422 C.p.p deduce

din pedeapsa de executat, durata arestării preventive a inculpatului de la 3.03.2021 la zi. Definitivă“, conform Curţii de Apel Bacău. 

În acest dosar au fost două infracţiuni comise de bătrânul cu domiciliul în Roman, judeţul Neamţ. El a primit 10 ani de detenţie pentru omor calificat, iar pentru profanare de cadavre 2 ani. Cele două pedepse au fost contopite, astfel că inculpatul are de executat 10 ani şi 8 luni de detenţie. 

Cazul a fost rezolvat mai repede decât sperau criminaliştii de la Parchetul şi Poliţia Neamţ, care la momentul demarării cercetărilor „aveau“ doar o mână, secţionată de la cot, cu antebraţul şi palma.

Ancheta a început pe 6 august 2020, când un pescar, care-şi încerca norocul pe malul Siretului, a făcut o descoperire macabră. 

În apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot, astfel că a sunat la 112. Anchetatorii au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ şi nu din cele specifice după ce un cadavru stă mult în apă, conturându-se ipoteza unui omor. Criminaliştii au decis să se folosească de singurul indiciu avut, efectuându-se o experiză dactiloscopică. 

Amprentele fiului au dus la identificarea ucigaşului 

Şi ceea ce sperau s-a adeverit, amprentele degetelor din restul de braţ aparţineau unei persoane de 45 de ani, Ioan Croitoru, care avea antecedente panale. A fost o formalitate să se ajungă la tatăl acestuia, care avea să recunoască săvârşirea oribilei crime şi ce l-a determinat să-şi ucidă fiul. 

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. A reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma

leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Ulterior, în apele râului cadrele de la ISU Neamţ au mai descoperit şi alte fragmente din cadavru. În familia celor doi, starea de spirit nu era cordială, conflicte violente fiind generate de fiu, unul care căzuse în patima beţiei şi nici nu era „uşă de biserică“, având antecedente penale. Aşa se face că, pe fondul consumului de alcool, viitoarea victimă îşi bătea tatăl, acest lucru petrecându-se destul de des în ultimii ani, mai ales după moartea mamei. 

Cercetările au arătat că ultimul conflict între cei doi a avut loc pe 5 august. Cel mai probabil, fiul a venit iar beat acasă, şi-a gresat tatăl, iar acesta a reuşit să pună mâna pe un cuţit. Ancheta a mai stabilit că, după crimă, septuagenarul s-a folosit de un cuţit, o pînză de bomfaier şi o secure pentru tranşarea cadavrului. Apoi, părţile corpului au fost puse într-o pătură, iar cu o maşină au fost transportate şi aruncate în rîul Siret. Vasile Croitoru a acţionat în acest mod pentru a îngreuna eventuale cercetări şi pentru a nu fi descoperit.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Clanul fraţilor cămătari care şantaja patronii sălilor de jocuri. Ce gafă a dus la o arestare

Imensul preţ al unei glume proaste. Scânteile de la o brichetă au provocat o tragedie

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite