Tinerii romaşcani de ieri şi de azi, loviţi de Cupidon în "părculeţul iubirii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romaşcanii se îndrăgostesc în părculeţe
Romaşcanii se îndrăgostesc în părculeţe

Cati şi Alex sunt doi tineri romaşcani care şi-au făcut program special de 14 februarie. S-au cunoscut acum doi ani şi-şi promit iubire veşnică.

Situat la adăpost, între blocuri, părculețul de pe strada Bogdan Dragoş este unul dintre locurile în care romaşcanii şi-au declarat iubirea sau mai mult decât atât, s-au îndrăgostit.

IAŞI Parcul Copou, locul îndrăgostiţilor. Aici se întâlneau Eminescu şi Veronica Micle FOTOGALERIE

Cati (16 ani) şi Alex (17 ani) s-au cunoscut în vara anului 2010. "Eram în oraş cu un prieten de-al lui şi cu el. Înainte să plec m-a intrebat dacă sunt de acord să ieşim mâine la un suc", îşi aminteşte tânăra.

După ce i-a acceptat invitația, cei doi au devenit un cuplu, un cuplu tânăr şi frumos care petrecea mult timp împreună. "Anul trecut de Valentine's Day am fost la un restaurant, decorat cu baloane roşii şi albe, în formă de inimioară. La sfârşitul serii a fost un foc de artificii, de basm... Din păcate nu am fost însoțiți şi n-a avut cine să ne facă fotografii", mărturiseşte Cati.

O bună parte din momentele deosebite ale relației s-au petrecut în "părculețul iubirii". Fotografii, zâmbete, îmbrățişări, destăinuiri, toate au crescut iubirea tinerilor, care acum a ajuns la doi ani.

Dragoste peste ani
Natalia (77 ani) şi Constantin (80 ani) lucrau împreună la o fabrică mare din oraş, dar fără să ştie, fără să se cunoască. Prima oară s-au văzut în anul 1956, în părculețul din Bogdan Dragoş şi le-a rămas gândul unul la celălalt.

"Mătuşa lui de pe mama mă simpatiza şi mi-a spus că-mi face cunoştință cu un băiat frumos, bun. Am fost de acord şi în momentul întâlnirii mi-am dat seama că este vorba de băiatul din parc", susține femeia.

De la întâlniri la căsătorie a fost doar un pas, pe care tinerii l-au făcut cu repeziciune. Părculețul în care s-au văzut prima dată a rămas special pentru cei doi îndrăgostiți, care au rămas împreună pentru toată viața şi au avut două fete.

"În fiecare an mergeam acolo înainte să ne serbăm aniversarea. Acum câțiva zeci de ani erau case în jurul părculețului, dar între timp s-au construit blocuri, şi un cămin, devenit grădiniță cu program prelungit. Acest loc e în continuare deosebit, de fiecare când trec văd tineri care se țin de mână şi-şi şoptesc cuvinte frumoase, departe de ochii curioşilor", spune Natalia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite