Succes total pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Câte medalii au câştigat elevii tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XXIV-a ediţie a concursului internaţional, desfăşurată la Piatra Neamţ, s-a încheiat sâmbătă, 26 octombrie, cu festivitatea de premiere.

Municipiul Piatra Neamţ a găzduit, în perioada 18 - 26 octombrie, cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie. La această ediţie au participat 240 de elevi şi profesori din 21 de ţări, între care USA, Thailanda, Ucraina, India, Rusia, China, Italia, Sri Lanka sau Suedia.

Toţi cei 7 elevi care au alcătuit lotul naţional la această ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-au clasat pe podium. În total, elevii români au obţinut două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz. Elevii laureaţi cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi George Cristian Ardeleanu (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti). 

Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Teodor Ionuţ Grosu (Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Dragoş-Andrei Sîrghi (Colegiul Naţional „Ştefan Cel Mare” din Suceava) şi Adrian-Marian Ţiripa (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila) au luat medalii de argint, iar Flavia-Cristina Pascal (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ) a fost medaliată cu bronz.

Un alt rezultat remarcabil l-a obţinut Adrian-Marian Ţiripa care a primit o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observaţională.

De menţionat că lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Lucian Stoian (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare). Preşedintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost academicianul rus Mikail Gavrilov, cel care a propus România ca ţară gazdă. 

Cea de 25-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie se va desfăşura în Matera, Italia.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite