Şpagă la DSP şi o arestare. Câte mii de euro a luat o angajată care susţinea că poate aranja un concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O angajată a Direcţiei de Sănătate Neamţ a pretins câteva mii de euro cu titlu de mită FOTO Adevărul.ro arestatImagine
O angajată a Direcţiei de Sănătate Neamţ a pretins câteva mii de euro cu titlu de mită FOTO Adevărul.ro arestatImagine

O angajată a unei direcţii de sănătate publică a fost arestată, fiind acuzată că a pretins şpagă pentru a atanja un concurs de asistent medical la spitalul judeţean

O angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, pe data de 13 octombrie 2021, după ce a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, iar astăzi magistraţii de la Tribunal au dispus arestarea pe o perioadă de 30 de zile.

„S-a reţinut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenţei pe lângă funcţionari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ“, conform unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie. 

Aceeaşi sursă mai arată faptul că angajata Direcţiei de Sănătate Neamţ a mai comis o faptă, similară, însă preţul cerut a fost mult mai mare. În septembrie 2020, a pretins 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000, pentru exercitarea influenţei pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul spitalului. 

Cazul angajatei de la DSP Neamţ seamnă izbitor cu cel al unei contabile de Spitalul Roman, Mihaela Caraiman. Aceasta a căzut în acelaşi păcat, iar pe 17 august 2021 a fost găsită vinovată de trafic de

influenţă, fiind condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Solicita bani pentru promisiuni de angajare în spital, ori pentru obţinerea de acte medicale necesare pentru pensiionare. 

„În perioada anilor 2019 - 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 de euro şi 11.000 lei, promiţând că îşi va trafica pretinsa influenţă

asupra unor cadre medicale de decizie, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi medicali, infirmieri sau îngrijitori în cadrul aceleiaşi unităţi, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de penisie“, se arăta într-un comunicat al Parchetului Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cum a ajuns un liceu dator la UE, după escrocheriile directorului. Nota de plată e de vreo 100.000 de euro

Cum şi-a ratat cariera un comisar de la Rutieră, pentru un ceas. Era în cârdăşie cu un patron

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite