Scoaterea ruinelor podului prăbuşit în Siret, costisitoare. Bani alocaţi din Fondul de rezervă

0
Publicat:

Scoaterea ruinelor podului prăbuşit în Siret, județul Neamț, în primăvara acestui an, la puţin timp după ce fuseseră executate lucrări de reabilitare, se va face cu bani alocaţi din Fondul de rezervă.

Construcția s-a prăbușit pe 9 mai 2022 FOTO ISU Neamț
Construcția s-a prăbușit pe 9 mai 2022 FOTO ISU Neamț

Astfel, Consiliului Judeţean Neamţ i s-a repartizat o mare sumă, din care 7,5 milioane de lei au fost solicitaţi pentru degajarea albiei râului de rămăşiţele construcţiei din localitatea Luţca, iar zece au ca destinaţie acoperirea unor cheltuieli curente la diverse instuituţii.

„Suma pe care am solicitat-o a fost pentru a degaja rămăşiţele podului în urma accidentului tehnic. Rămăşiţele podului trebuie evacuate de pe cursul apei pentru a nu afecta zona, dar vom începe această activitate când organele de anchetă vor finaliza investigaţiile şi vor trage concluziile privind vinovaţii“.

Declaraţia aparţine lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, care nu prea a vorbit în ultimul timp despre incidentul de la Luţca. Zece milioane de lei vor fi direcţionaţi pentru plăta unor utilităţi, astfel încât să nu existe la instituţiile din subordinea legislativului facturi neplătite în termenul legal.

În şedinţa CJ Neamţ de pe data de 22 decembrie 2022, consilierii au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru eliberarea albiei râului Siret de construcţia prăbuşită, pentru ca atunci când anchetatorii vor permite acest lucru, să se poată începe noul proiect de legare a celor două maluri .

„Mă bucur că actuala guvernare a avut în vedere solicitările mele (...). Suma totală alocată judeţului e de 26,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă că Neamţul este pe locul trei naţional din punct de vedere al cuantumului sumelor primite, în funcţie de necesităţi“, a mai transmis preşedintele Arsene.

În Neamț, la podul de la Luţca, lucrările de reabilitare au fost în valoare de circa 1,6 milioane de euro.

Beneficiar a fost CJ Neamţ, şeful legislativului, Ionel Arsene, anunţând, pe 13 noiembrie 2021, redeschiderea circulaţiei, deşi recepţia nu era făcută.

DNA efectuează cercetări, urmând ca o expertiză să explice motivele pentru care podul s-a surpat pe 9 mai 2022.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite