REZULTATE BACALAUREAT Doar o cincime dintre candidaţii din Neamţ au promovat sesiunea a doua a examenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Neamţ, numai unul din cinci candidaţi a luat BAC-ul de toamnă  FOTO Adevărul
La Neamţ, numai unul din cinci candidaţi a luat BAC-ul de toamnă  FOTO Adevărul

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ anunţă că promovabilitatea de la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat este de 22,31%.

La sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat s-au înscris în Neamţ 2012 absolvenţi de la cursuri de zi, seral, fără frecvenţă şi frecvenţă redusă. Doar 1699 (84,44%) dintre aceştia s-au prezentat însă la probele din ultimele două săptămâni, în timp ce 313 (15,56%) au renunţat să susţină examenul.

Cea de-a doua sesiune a BAC-ului a fost extrem de dură pentru candidaţi, 1311 (77,16%) nereuşind să obţină notele care să asigure media de promovare. Dintre aceştia, peste trei sferturi au luat medii sub 5 (993 elevi), în timp ce 318 candidaţi au medii între 5 şi 5,99 şi pot spera la mărire în urma constestaţiilor.

Fericiţi au fost doar 379 de elevi (22,31%) care au obţinut mediile de trecere a examenului.

Dintre cei reuşiţi niciun candidat nu a primit medii peste 9, „performerii” fiind 7 liceeni cu medii între 8 şi 8,99, toţi absolvenţi ai cursurilor de zi. Cei mai mulţi dintre cei care au promovat BAC-ul de toamnă (312 elevi) au avut medii între 6 şi 6,99. Alţi 60 de candidaţi au luat calificative între 7 şi 7.99.

Pe parcursul probelor, susţinute în şase centre de examinare, 9 candidaţi au fost excluşi din examen pentru că au fost prinşi copiind, sau încercând să se inspire cu ajutorul telefonului mobil, sau altor echipamente audio-video.

În cursul zilei de astăzi, 2 septembrie, elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii care sunt primite la centrele de exemen între orele 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, la avizierele şcolilor dar şi pe site-ul adevarul.ro pe 5 septembrie.

La sesiunea de vară a examenului de bacalaureat promovabilitatea în Neamţ a fost de 57%.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite