Protestatarul cunoscut drept „Ceauşescu“ l-a făcut de ruşine pe preşedintele CJ Neamţ, la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene, preşedintele legislativului nemţean FOTO Facebook
Ionel Arsene, preşedintele legislativului nemţean FOTO Facebook

Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ, care este condamnat pentru corupţie, a avut parte de un incident deloc plăcut, fiind abordat de protestatarul „Ceauşescu“, la Curtea Supremă

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a avut parte de o surpriză deloc plăcută, fiind abordat în curtea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către Marian Moroşanu, zis „Ceauşescu“, pentru modul cum îl imita pe fostul dictator comunist. Şi cunoscutul protestatar nu a avut cuvinte măgulitoare.

Ieri, oficialul nemţean a fost prezent la instanţa menţionată, aici fiind judecată cererea sa de strămutare a recursului din procesul în care fusese condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de corupţie, trafic de influenţă, sentinţă primită la Tribunalul Bacău, în aprilie 2022.

Preşedintelele nemţean a avut câştig de cauză la instituţia din Bucureşti, speţa urmând să fie judecată nu la Curtea de Apel Bacău, acolo unde a fost depusă contestaţia, ci la Curtea Braşov. Numai că, după terminarea şedinţei, „Ceauşescu“ l-a „abordat“, pe un ton ridicat întrebându-l de ce nu îşi dă demisia. A folosit şi cuvinte „grele“, gen borfaş şi hoţ: 

„Sunt la Înalta Curte, unde acum apare borfaşul condamnat la 8 ani şi 4 luni. De ce nu vă daţi demisia, domnule Arsene? Pentru că sunteţi condamnat la 8 ani si 4 luni. De ce nu vă daţi demisia? Nu vă este ruşine, borfaşilor, pentru cât furaţi? Ia uite mă borfaşule cu ce maşină vii mă, borfaşule. Escrocule! Dă mă banii înapoi, borfaşule!“. Ionel Arsene nu a reacţionat în niciun fel, îndreptându-se către maşina

cu care venise, un BMW-ul X6. 

Lmuzina este în proprietatea CJ Neamţ, fiind folosită de preşedinte în diferite deplasări. Totuşi, el

nu avea ce căuta cu ea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru că nu era în interes de serviciu, ci personal. Arsene a fost condamnat, de către judecătorii de la Tribunalul Bacău, la 8 ani şi 4 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie, fiindu-i confiscaţi 80.000 de euro şi 150.000 de lei. Dosarul a fost pe rol mai bine de 4 ani, fiind înregistrat pe 21 februarie 2018, la Tribunalul Neamţ, când oficialul era trimis în judecată de procurorii anticorupţie. 

Şeful CJ Neamţ a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la

conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l declara incompatibil pe preşedintele de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă. Manevra nu a reuşit, Pinalti a cerut bani înapoi, dar nu i-a primit, astfel că a sesizat DNA. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Impact violent în Neagra, Neamţ. O intrare pe contrasens s-a soldat cu opt victime VIDEO

Judecătorii despre arestaţii de la Ambulanţa Neamţ: „Nesinceri. Au dat dovadă de perseverenţă infracţională“

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite