Profesorilor le-a venit rău când au văzut subiectele la titularizare. Au ieşit pe capete din examen
0Concurenţa la titularizare pe un post în sistemul educaţional din Neamţ a fost mare, dar mulţi candidaţi au abandonat înainte sau după ce au văzut subiectele.
Titularizarea în învăţământ este un examen crucial pentru cei care-şi doresc o carieră în educaţie, dar la fel cum se întâmplă în cazul elevilor la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat, şi concursul pentru profesori face „victime“. Asta din pricina puţinelor cunoştinţe acumulate.
La Neamţ, examenul din 2022 s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii ca şi-n anii trecuţi, din „scenariu“ nelipsind abandonurile, unele produse înainte de susţinerea probei sau imediat după începerea ei.
Unii dintre cei prezenţi plecând imediat după ce au aflat cerinţele subiectelor. Pentru testarea care a avut loc acum două zile, în judeţul menţionat s-au înscris un număr de 672 de cadre didactice, care fuseseră admise după inspecţia la clasă, fiind validate şi 94 din seria curentă, toţi candidând la 27 discipline.
Cele mai multe posturi scoase la concurs erau pentru învăţământul preprimar şi primar. La examen, dintre cei 672 de înscrişi s-au prezentat 604, adică au decis că nu-i cazul să mai participe 68, iar după începerea examenului, la câteva minute de la luarea la cunoştinţă a subiectelor, alţi 43 au părăsit sala, invocând varii motive personale, inclusiv de sănătate. Nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă.
Titularizabile sunt doar 66 de catedre, la licee cu profil „Artă“ din Piatra Neamţ şi Roman, libere
fiind posturi de educatori şi învăţători, profesori de sport sau matematică. Dintre ele, numai 39 sunt în oraşele judeţului. Mai sunt 384 posturi complete, pentru o perioadă determinată de unan. Rezultate finale, după contestaţii, se vor afişa pe 27 iulie.
„Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială“, se arată pe site-ul Ministerul Educaţiei.
Vă mai recomandăm să citiţi:
Procesul directorului de Ambulanţă care a luat o mită de 108.000 de euro. Ce s-a cerut, ce s-a obţinut
Autorităţile din Neamţ fac verificări în familii. Un şir prea lung de copii care şi-au pierdut viaţa în accidente stupide