Poliţiştii din Neamţ sunt revoltaţi de planurile premierului de a-i transfera în subordinea primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din Neamţ membri de sindicat au protestat şi la Bucureşti pentru a-şi apăra drepturile FOTO Adevărul
Poliţiştii din Neamţ membri de sindicat au protestat şi la Bucureşti pentru a-şi apăra drepturile FOTO Adevărul

Lucrătorii din cadrul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) au trimis o scrisoare deschisă primului ministru prin care îl înştiinţează că se vor opune măsurii de a-i transfera sub tutela autorităţilor locale.

Poliţiştii membri de sindicat au luat atitudine faţă de intenţia guvernanţilor de a transfera agenţii de ordine publice şi cei de la rutieră în subordinea primăriilor. Conducerea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, din care face parte şi agentul romaşcan Ioan Cănăru,  îl acuză pe premierul Ponta că vrea să politizeze Poliţia Română.
 
„Doriţi oficializarea şi accentuarea  SCLAVIEI POLITICE  în Poliţia Română? Vă înştiinţăm public că veţi întâmpina rezistenţă din partea noastră deoarece noi am depus un jurământ în care spuneam că vom fi doar în slujba cetăţeanului”, se arată într-un comunicat al conducerii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Sindicaliştii mai susţin că în multe cazuri şefii din Poliţie sunt numiţi politic şi că trecerea agenţilor în subordinea primarilor ar avea ca efect slăbirea instituţiei.
 
„Vă doriţi o poliţie slabă? Vreţi ca poliţiştii din stradă, cei văzuţi de cetăţean, care trebuie să-l facă să se simtă în siguranţă pe străzi, să fie subjugaţi politic de primarii care abia aşteaptă să aibă şi controlul nostru, pentru că „poliţii” particulare le-aţi înfiinţat deja prin lege?”, întreabă sindicaliştii din Poliţie.

Reprezentanţii SNAP îi cer primului ministru să renunţe la proiectul de ordonanţă care să consfinţească trecerea anumitor sectoare ale poliţiei sub autoritatea locală.

„Imaginea Poliţiei Române este reprezentată, primordial, de poliţiştii în uniformă, cei din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră. Politizarea acestor structuri nu va duce decît la dispariţia instituţiei însărcinată cu protecţia cetăţenilor, prin aservire politică”, se mai arată în comunicatul Biroului Executiv Central al SNAP.
 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite