Piatra Neamț: Zor la lucrările de la Sala Polivalentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirea sălii în care va concerta trupa Phoenix este aproape de finalizare

Au mai rămas doar câteva zile până la momentul inaugurării Sălii Polivalente din Piatra Neamț, care va fi a doua ca mărime din România. Deși termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru ultima zi a acestui an, constructorul a fost nevoit să lucreze înt-un ritm mai alert. „Faptul că trupa Phoenix va concerta pe data de 20 noiembrie, și nu pe 26, cum se stabilise inițial, ne-a făcut să ne grăbim. În linii mari, sala în care va avea loc concertul este finalizată”, spune Mihai Bătrânu, directorul SC Moldocor SA Piatra Neamț. S-au finalizat lucrările la rețeaua de apă și canalizare, au fost montați hidranții și s-a făcut sistemul de apărare impotriva incendiilor.

De lucrările din partea de exterior, adică sistematizarea verticală, se ocupă primăria și societatea Publiserv. „Noi am tras cablajele pentru iluminat în sala unde va avea loc concertul, acum ne gândim la ce materiale vom folosi pentru podea. Sala nu este concepută pentru acest gen de evenimente”, a mai adăugat Mihai Bătrânu.

 Investiție de aproape 4 milioane de euro

Cu toate acestea, este posibil ca termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor să nu poată fi respectat, dacă vremea nu o va permite. Mai sunt unele lucrări de făcut la cabinetul medical antidoping, la bazinele de recuperare, dar și la camera de aerare și la cea de masaj. În subsol mai trebuie construită și o sală de mese pentru sportivi.

Valoarea totală a investiției de la Sala Polivalentă din Piatra Neamț se ridică la aproape 4 milioane de euro. Lucrările au fost începute în anul 2000, pe vremea când primar al municipiului reședință de județ era Ion Rotaru. În 2003, acestea au fost transferate către Compania Națională de Investiții, iar anul acesta au fost găsite și fondurile necesare finalizării construcției.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite