Piatra Neamț: Semafoare cu bucluc în intersecția de la Orion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După numai două zile de la repunerea în funcțiune a semnalelor luminoase din intersecția străzilor Mihai Viteazu cu 1 Decembrie 1918, municipalitatea pietreană a decis să le oprească din nou.

Motivul: cozile formate pe Calea Romanului de șoferii grăbiți.

Cei mai dezavantajați sunt pietonii, care rămân din nou de izbeliște în intersecția unde trei pietreni au fost accidentați pe trecerea de pietoni numai în ultima lună.

Nicio șansă pentru intersecție semaforizată

Reprezentanții Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamț au motivat decizia de a desființa semafoarele din intersecția cu bucluc cu solicitări ale șoferilor pietreni. „S-a recurs la această măsură pentru că am constatat și noi că, într-adevăr, se formau cozi mari de mașini, după pornirea semafoarelor, în condiții de trafic redus pe strada 1 Decembrie 1918. Situația nu va suferi modificări, cel puțin până la finele lunii septembrie", a declarat Ludmila Armașu.

Promisiunile de redresare a situației nu dau prea mari speranțe nici șoferilor care tranzitează zona, nici pietonilor care vor înteți traficul odată cu începerea anului școlar 2010-2011. „Automatul semaforului existent, care e de tip vechi, nu permite o gamă variată de timpi în cazul existenței mai multor faze care trebuie corelate funcție de circulația pe o stradă prioritară", a completat Ludmila Armașu. Varianta montării unor semafoare noi, moderne, poate deveni o realitate abia la finalizarea proiectului în desfășurare pe strada 1 Decembrie 1918.

Până atunci, reprezentanții municipalității propun șoferilor varianta ocolitoare, pe ruta Mihai Viteazu- Fermelor. Pietonii rămân însă dezamăgiți de soluțiile găsite de edili. „Nu știu ce o sa fac când o să înceapă copiii școala.Și așa stau cu stres pentru că se circulă cu viteză prin această intersecție, iar șoferii când văd că nu merge semaforul uită de trecerile pentru pietoni", a spus Ioana Stanciu, o mămică îngrijorată de traficul haotic din zonă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite