Piatra Neamţ: Şcoala de Vară îşi prelungeşte cursurile pentru copiii talentaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare" va amâna închiderea claselor de pictură şi grafică cu o săptămână.

Citeşte şi: Profesori loaze la franceză şi engleză

Schimbarea vine în beneficiul celor mai buni 12 elevi care au studiat la cele două cursuri. Aşadar, deşi organizatorii au decis iniţial că Şcoala de Vară îşi va ţine porţile deschise de pe 15 iulie până la finalul acestei luni, calitatea artistică a micilor participanţi şi succesul pe care l-a înregistrat proiectul în cel de al doilea an de existenţă au făcut ca profesorul de pictură Arcadie Răileanu să îşi prelungească activitatea pentru încă cinci zile.

Micii artişti îşi vor căuta inspiraţia în comuna Tarcău, locul de baştină al doamnei acuarelei româneşti, Iulia Hălăucescu.

În afara activităţii strict creative, o să le mai propunem cursanţilor în cele patru - cinci ore de şcoală şi vizitarea muzeului din localitate care adăposteşte o mică parte din creaţia marii artiste nemţene. Un prilej potrivit pentru viitorii pictori sau graficieni de a avea contact direct cu mediul familial şi familiar al Iuliei Hălăucescu, mediu în care s-a născut, s-a format şi, parţial, a şi creat domnia sa", a completat pictorul pietrean.

Pentru cei doisprezece elevi care vor fi aleşi să mai continue încă cinci zile şcoala de vară, săptămâna care urmează va constitui şi un criteriu de selecţie pentru admiterea din toamnă de dinaintea începerii cursurilor de pictură şi grafică din anul şcolar 2010-1011 în cadrul Şcolii Populare de Artă la secţia pictură şi desen.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite