Piatra Neamţ: Eleva Andreea Mironiuc, premiată al doilea an consecutiv pentru scurtmetrajele animate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeanca a realizat deja trei scurtmetraje pe teme de mediu
Liceeanca a realizat deja trei scurtmetraje pe teme de mediu

Distincţia primită la Sinaia îi completează CV-ul tinerei care cuprinde până acum douăsprezece premii pentru producţii de film pe teme de mediu

Concursul este organizat de Green Planet Blues şi are loc în perioada 28-31 ianuarie în staţiunea montană din judeţul Prahova. Peste 40 de liceeni au concurat la cea de a doua ediţie consecutivă la această competiţie.

Ne mândrim cu elevii noştri care reuşesc să obţină pe cont propriu astfel de premii, demonstrând că preocupările lor din timpul liber îi pot face cunoscuţi în întreaga lume", a declarat profesorul Mihai Obreja, directorul Colegiului Naţional «Petru Rareş» din Piatra Neamţ, unde Andreea Mironiuc este elevă în clasa a XII-a.  

Pietreanca a dovedit în ultimii doi ani că pasiunea sa pentru desen şi film îi poate aduce nenumărate premii pe plan naţional, dar şi în afara graniţelor. Ultimul mare premiu obţinut de eleva Rareşului este o excursie în Africa, după participarea cu scurtmetrajul „Just a Walk" din octombrie 2009 la concursul „European Development Days", organizat în capitala Suediei.

Pietreanca a primit atunci premiul cel mare chiar de la Karel De Gucht, comisarul pentru Dezvoltare şi Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei Europene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite